Drob in coaste de porc

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2016 | 578 vizualizari

 

Imi place sa ma joc si sa combin ''n'' luate cate ''k''.....:)))))) aberatii dupa ora zero.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • 580 g ficat porc
  • 550 g coaste de porc
  • 200 g carnati Plescoi proaspeti
  • 165 g usturoi verde
  • 210 g ceapa verde
  • 110 g leurda
  • 50 g patrunjel
  • 120 g marar
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 6 oua crude
  • 7 oua fierte
  • 275 g aluat foitaj
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob in coaste de porc:

Mai intai punem la fiert ficatul de porc si de pui. Dupa ce a fiert il scoatem din apa si il lasam la racit. Ne apucam sa curatam ceapa, usturoiul, le spalam si le tocam. Alegem patrunjelul si maraul, le spalam si le tocam marunt, la fel procedam si cu leurda.Carnatii de Plescoi ii taiem bucatele mici si ii prajim putin, cat sa-si schimbe culoarea. Punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam ulei cca 100 ml si apoi punem ceapa, usturoiul si leurada si le calim, la final adaugam mararul si patrunjelul si mai lasam circa 5-6 min pe foc, sa se inmoaie. Taiem ficatul si de porc si de pui in cubulete mici, adaugam carnatul prajit, apoi verdeturile calite, omogenizam si potrivim de sare si piper. Batem bine 6 oua apoi le incorporam in amestetul pentru drob. Coastele de porc le-am taiat in asa fel incat sa incapa intr-o forma de tort cu diametrul de 18 cm, dupa ce le-am taiat le-am spalat si sters cu un servet, le-am sarat si piperat, apoi le-am prajit un pic pe o parte si pe alta. Am tapetat cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 18 cm, am decupat din aluatul foitaj un rotund cu diametrul formei, l-am asezat in forma de tort, pe margini am pus coastele,am adaugat umplutura,am asezat 5 oua fierte si apoi am umplut pana sus cu umplutura de drob.

Deasupra am format un grilaj din aluat foitaj. Restul de foitaj l-am impartit in 8 si am asezat in formele de silicon, am pus umplutura si cate un sfert de ou, deasupra umplutura. Am copt prima data forma de tort, cca 45 min la foc mediu, ca s anu se arda aluatul de deasupra am asezat o hartie de copt. Apoi am copt si formele de silicon, cca 25 min.le-am scos din cuptor si le-am asezat pe platou. Vom servi in ziua de Paste.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Drob in coaste de porc 440411
retete culinare - Drob in coaste de porc 440412
retete culinare - Drob in coaste de porc 440413
retete culinare - Drob in coaste de porc 440414
retete culinare - Drob in coaste de porc 440415
retete culinare - Drob in coaste de porc 440416
retete culinare - Drob in coaste de porc 440417
retete culinare - Drob in coaste de porc 440418
retete culinare - Drob in coaste de porc 440419
retete culinare - Drob in coaste de porc 440420
retete culinare - Drob in coaste de porc 440421
retete culinare - Drob in coaste de porc 440422
retete culinare - Drob in coaste de porc 440423
retete culinare - Drob in coaste de porc 440424
retete culinare - Drob in coaste de porc 440425
retete culinare - Drob in coaste de porc 440426
retete culinare - Drob in coaste de porc 440427
retete culinare - Drob in coaste de porc 440428
retete culinare - Drob in coaste de porc 440429
retete culinare - Drob in coaste de porc 440430
retete culinare - Drob in coaste de porc 440431
retete culinare - Drob in coaste de porc 440433
retete culinare - Drob in coaste de porc 440434
retete culinare - Drob in coaste de porc 440435
retete culinare - Drob in coaste de porc 440436
retete culinare - Drob in coaste de porc 440765
retete culinare - Drob in coaste de porc 440766
retete culinare - Drob in coaste de porc 441438

COMENTARII (14)

anca_rm 1

03.05.2016, 11:25

arata minunat si ai pus in elnumai bunatati faine combinatii faci Cleme

diaconta 1

03.05.2016, 11:26

ce idei mai ai tu Cleme

Camelya 1

12.05.2016, 12:24

Wooow, ce inventiva esti Cleme! Cred ca este super delicios preparatul tau! X:

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S