Drob in crusta de pesmet si ou

de Ina in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2011 | 8803 vizualizari

 

Sambata am facut o ciorbita de miel, iar soacra-mea ne-a adus fripturica de miel. Lipsea doar drobul, ca sa ne simtim ca de Pasti :))) . Asa ca am executat unul ... de pasare combinat cu porc :D . Intrucat prapore nu mai aveam, m-am gandit sa incerc compozitia pe care o folosesc la snitele, astfel ca mi-a iesit o frumusete ( de bunatate nu mai zic =)) ) de drob !!! Nu s-a lipit deloc de tava si parca era imbracat in aluat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru drob 
  •  500 g ficat de pasare
  •  500 g pipote si inimi de pasare
  •  o limba de porc
  •  2 legaturi de marar
  •  2 legaturi de patrunjel
  •  o capatana mare de usturoi
  •  o ceapa uscata
  •  frunze de ceapa verde ( inca am mai avut in gradina ... )
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 3 foi de dafin 
  • 12 oua 
  • ulei
  • Pentru crusta de pesmet 
  • pesmet cu bob mare ( mai grunjos )  
  • 5 oua
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob in crusta de pesmet si ou:

Punem la fiert organele de pasare si limba de porc, in apa cu sare, piper si foi de dafin.   Cand s-au fiert le racim si le tocam marunt . ( eu am folosit robotul ). 

Frunzele de ceapa le tocam si le punem un minut la microunde sau doua minute pe foc, pentru a se praji/ fierbe  usor. Usturoiul de curata si se piseaza . Mararul si patrunjelul se toaca marunt, impreuna cu ceapa uscata.

Se amesteca totul ( carnea , ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul ) cu sare, piper, cimbru si incorporam pe rand ouale, ajutandu-ne de mana.  Ungem tavile cu ulei si presaram pesmet in strat gros .  Turnam compozitia de drob, distribuind-o in mod egal in tavi . 

Pentru crusta de pesmet procedam astfel:  Acoperim drobul cu un strat de pesmet, apoi imprastiem doua oua batute peste stratul de pesmet. Peste stratul de ou imprastiem iar pesmet in strat gros ( sa para ca oul a fost tot absorbit de pesmet ), apoi acoperim totul cu ou batut ( de data aceasta mie mi-au intrat 3 oua ) .

Decoram sau nu cu marar verde, tocat . Dam la cuptor pentru cca. 30-40 minute, la foc potrivit, pana ce oul capata o culoare aramie , iar drobul se desprinde de marginea tavii. 

Feliem dupa ce se raceste. 

 

TIPS-URI

1

Alternand straturile de pesmet si ou batut obtinem o crusta aspectuoasa, aerata, delicioasa, cara ajuta drobul sa se desprinda foarte usor de marginile tavii.  Am postat o poza si cu partea inferioara a drobului, ca sa vedeti cat de bine s-a desprins de tava si ce frumos s-a copt . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob in crusta de pesmet si ou" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu sunca si cascaval