Drob in hainuta de paine

de aziz in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2012 | 3360 vizualizari

 

,, Mama a facut tort cu carnita!!!,, chicote si hilizeala in bucatarie asta se auzea acum cateva zile .......Bun,, tortul,, de carnita si frumos, sa nu mai spun ca nu trebuie sa mai adaug,, Dar de ce nu ai mancat painea???!!!....

 

INGREDIENTE

  •     400 gr plaman de vita
  •     200 gr limba de vita fiarta
  •     un piept de pui
  •     inimioare,pipote si ficatel cam 500 gr
  •     o legatura serioasa de ceapa verde
  •     o mana buna marar verde
  •     o legatura patrunjel verde
  •     3-4 catei de usturoi
  •     sare si piper
  •     3 oua mari+unul pentru uns

Pentru hainuta :)) :

  •     300 gr faina alba
  •     o lingura drojdie
  •     o lingurita zahar
  •     o jumatate lingurita sare
  •     50ml ulei de masline
  •     lapte cald 250 ml (mai mult sau mai putin depinde de faina)
  •     mac o lingura- doua

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob in hainuta de paine:

    Punem plamanul de vita,pipotele si inimioarele la fiert cu putina sare si dupa ce se ia spuma adaugam o jumatate de ceapa  alba .Ceapa verde se taie si  se caleste in 50 ml ulei ,adaugam si ficatelul taiat cubulete.Lasam sa se patrunda apoi la racit.Dam prin masina de tocat piepul de pui crud ,limba de vita ,plamanul,pipotele si inimioarele( dupa ce au fiert si s-au racit) puteti da si usturoiul odata cu ele.Se amesteca tocatura cu ceapa calita cu ficateii,verdeata sare si pier dupa gust si ouale batute.

      Aluatul este unul simplu de paine care il facem in timp ce fierbem carnea.Facem o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si doua linguri de faina si lasam la crescut .Cand incepe sa faca gaurele adaugam maiaua in mijlocul fainii amestecata in prealabil cu sarea si incepem sa framantam cu restul de lapte caldut si uleiul de masline,pana obtinem un aluat elastic .Se lasa la crescut acoperit cu folie de plastic sau un prosop curat.Cam 40 minute.

      Intindem foaie din aluat pe masa infainata nici prea groasa nici prea subtire.Tava de tort cu peretii detasabili o tapetam cu hartie de copt apoi intindem foaia de aluat inauntru, sa depaseasca putin peretii tavii aluatul ,intepam cu furculita pe fundul tavii,asezam tocatura si nivelam,taiem resturile de aluat de pe margine si facem un snur pe care il punem peste umplutura chiar pe marginea tavii.Preincalzim cuptorul la 160 grade.Ungem aluatul cu ou batut cu o lingura de lapte si presaram mac.Dam la cuptor cam o ora cand marginile devin aurii puteti turna restul de ou deasupra peste umplutura dar nu-i obligatoriu,si se lasa pana se rumeneste.Se lasa la racit in tava 20 minute apoi se scoate si se pune pe un gratar.Se tine la frigider atat cat va tin nervii...........Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob in hainuta de paine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Drob de Craciun (3)