Drob in hainuta de paine

de aziz in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2012 | 1239 vizualizari

 

,, Mama a facut tort cu carnita!!!,, chicote si hilizeala in bucatarie asta se auzea acum cateva zile .......Bun,, tortul,, de carnita si frumos, sa nu mai spun ca nu trebuie sa mai adaug,, Dar de ce nu ai mancat painea???!!!....

 

INGREDIENTE

  •     400 gr plaman de vita
  •     200 gr limba de vita fiarta
  •     un piept de pui
  •     inimioare,pipote si ficatel cam 500 gr
  •     o legatura serioasa de ceapa verde
  •     o mana buna marar verde
  •     o legatura patrunjel verde
  •     3-4 catei de usturoi
  •     sare si piper
  •     3 oua mari+unul pentru uns

Pentru hainuta :)) :

  •     300 gr faina alba
  •     o lingura drojdie
  •     o lingurita zahar
  •     o jumatate lingurita sare
  •     50ml ulei de masline
  •     lapte cald 250 ml (mai mult sau mai putin depinde de faina)
  •     mac o lingura- doua

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob in hainuta de paine:

    Punem plamanul de vita,pipotele si inimioarele la fiert cu putina sare si dupa ce se ia spuma adaugam o jumatate de ceapa  alba .Ceapa verde se taie si  se caleste in 50 ml ulei ,adaugam si ficatelul taiat cubulete.Lasam sa se patrunda apoi la racit.Dam prin masina de tocat piepul de pui crud ,limba de vita ,plamanul,pipotele si inimioarele( dupa ce au fiert si s-au racit) puteti da si usturoiul odata cu ele.Se amesteca tocatura cu ceapa calita cu ficateii,verdeata sare si pier dupa gust si ouale batute.

      Aluatul este unul simplu de paine care il facem in timp ce fierbem carnea.Facem o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si doua linguri de faina si lasam la crescut .Cand incepe sa faca gaurele adaugam maiaua in mijlocul fainii amestecata in prealabil cu sarea si incepem sa framantam cu restul de lapte caldut si uleiul de masline,pana obtinem un aluat elastic .Se lasa la crescut acoperit cu folie de plastic sau un prosop curat.Cam 40 minute.

      Intindem foaie din aluat pe masa infainata nici prea groasa nici prea subtire.Tava de tort cu peretii detasabili o tapetam cu hartie de copt apoi intindem foaia de aluat inauntru, sa depaseasca putin peretii tavii aluatul ,intepam cu furculita pe fundul tavii,asezam tocatura si nivelam,taiem resturile de aluat de pe margine si facem un snur pe care il punem peste umplutura chiar pe marginea tavii.Preincalzim cuptorul la 160 grade.Ungem aluatul cu ou batut cu o lingura de lapte si presaram mac.Dam la cuptor cam o ora cand marginile devin aurii puteti turna restul de ou deasupra peste umplutura dar nu-i obligatoriu,si se lasa pana se rumeneste.Se lasa la racit in tava 20 minute apoi se scoate si se pune pe un gratar.Se tine la frigider atat cat va tin nervii...........Sa aveti pofta!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Drob in hainuta de paine-0
Drob in hainuta de paine-1
Drob in hainuta de paine-2
Drob in hainuta de paine-3

COMENTARII (22)

deliciousflavours

deliciousflavours 1

22.04.2012, 19:22

wooow, nota 10 cu plus!

iri_iri

iri_iri 1

22.04.2012, 22:10

interesanta

aziz

aziz 1

27.04.2012, 19:35

Pupicei cu lipici tuturor!!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24