Drob taranesc

de ancutsa in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2016 | 632 vizualizari

 

Aceasta e reteta mea preferata, o gatesc cu placere in orice perioada a anului. 

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficat de porc fiert;
  • 1 farfurie de pilaf;
  • Cateva frunze de ceapa verde;
  • Cateva fire de marar si patrunjel;
  • 3 oua crude;
  • 2 linguri de ulei;
  • putin unt;
  • cascaval ras dupa gust;
  • Sare si piper;
  • Cateva rosii cherry;
  • Decor: legume proaspete si masline.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob taranesc:

Se fierbe ficatul de porc in apa cu putina sare, pentru aprox 40 de minute. Se lasa la racit, apoi se taie foarte marunt, va puteti ajuta de robotul de bucatarie.

Intr-un vas mare se amesteca ficatul de porc cu pilaful. Adaugati pilaf mai mult sau mai putin, in functie de gust. Acum putem adauga frunzele de ceapa, mararul si patrunjelul tocate marunt, putina sare si piper si ouale care vor lega compozitia. De asemenea, pentru a nu iesi inecacios, eu adaug si doua linguri cu ulei.

Asezam amestecul intr-o tava incapatoare, pe foaie de copt. Decoram cu felii de rosii, fasii de unt si cascaval ras. Puteti decora dupa gust si inspiratie.

Se coace la cuptorul preincalzit pentru 35 de minute.

Se serveste cu legume proaspete si masline.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/drob.html

 

TIPS-URI

1

Imi place sa adaug pe drob, la final, unt si rosioare cherry, care ii dau o nota aparte :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Drob taranesc 450661
retete culinare - Drob taranesc 450662
retete culinare - Drob taranesc 450663
retete culinare - Drob taranesc 450664
retete culinare - Drob taranesc 450665

COMENTARII (8)

mirela0911 1

13.07.2016, 18:11

Tare bun!

Rocsi 1

13.07.2016, 21:40

ancutsa 1

14.07.2016, 07:36

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!