DROBOCARTOFIN

de naomy in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2011 | 3986 vizualizari

 

Nu stiam ce denumire sa-i pun :d este un fel de drob din cartofi inventat de mine din dorinta de-a face cartofi frantuzesti si findca nu am avut suficienti cartofi mi-a venit aceasta idee :)

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 130 gr de bacon
  • 100 gr salam cu sunca
  • 100 gr cascaval ras
  • 80 mil smantana
  • 3 oua fierte
  • 1 galbenus
  • 25 gr de unt
  • 3 linguri faina
  • sare,condimente dupa plac
  • eu am mai pus busuioc si un pic de cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA DROBOCARTOFIN:

Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert impreuna cu sare .

Separat punem la robot baconul si salamul la viteza mare (sa fie ca o pasta). Dupa ce s-au fiert cartofii ii lasam la racit si apoi ai pisam cu furculita. Adaugam untul ,condimentele si faina,amestecam pana se va forma un fel de aluat un pic mai moale dar bun de modelat.

Pregatim tava de chec pe care o tapetam cu unt si faina si punem primul strat de cartofi urmat de pasta de bacon si salam. Deasupra punem ouale fierte si preseram cu jumatate din cascaval, apoi imbracam cu restul de aluatul ramas si dam la cuptor cam 20-25 min. Separat frecam galbenusul cu smantana si restul de cascaval si cand s-au rumenit cartofii ii scoatem din cuptor si turnam peste ei compozitia de smantana si mai lasam 5-8 minute pana se formeaza o crusta. Se lasa la racit cam 40 min apoi se serveste cu diferite salate sau muraturi.

 

TIPS-URI

1

este necesar sa lasati sa se racesca bine,daca nu ,riscati  ca si mine sa fie mai moale la mijoc :d

RETETA IN IMAGINI

DROBOCARTOFIN-0
DROBOCARTOFIN-1
DROBOCARTOFIN-2
DROBOCARTOFIN-3
DROBOCARTOFIN-4

COMENTARII (18)

naomy

naomy 1

27.08.2011, 12:10

multumesc eduard, rocsi,mirela ,darul acesta de inventie la-m pastrat din copilarie ,....de mic copil imi placea sa am ceva ce nu mai are nimeni,asa ca imi improvizam toate cele ,

Cris2711

Cris2711 1

27.08.2011, 15:22

Lau

Lau 1

29.08.2011, 13:38

inventiva

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!