Dulce de leche

de Criss in Dulciuri, 24 Ian 2012 | 2588 vizualizari

 

De mult mi-am dorit sa incerc aceasta reteta, mai ales ca imi place tare mult caramelul insa pana acum n-am avut lapte condensat. Dar saptamana trecuta am primit comanda, astfel ca prima reteta incercata a fost acest dulce de leche. Inca nu stiu la ce-l voi folosi, oricum cred ca la ceva fursecuri pentru ca este foarte foarte dulce. Am vazut diverse metode de preparare a acestei creme insa am ales-o pe cea care mi s-a parut mai usoara si mai putin riscanta. :) Am vazut ce cea mai populara metoda e fierberea conservei in apa, insa existand riscul ca aceasta conserva sa explodeze, am ales o varianta safe si foarte comoda, prezentata de David Lebovitz.

 

INGREDIENTE

  • -1 cutie lapte condensat
  • -1 vas de yena
  • -1 vas mai mare in care sa incapa vasul de yena
  • -apa
  • -folie de aluminiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulce de leche:

Metoda de preparare a caramelului din lapte e foarte simpla. Punem laptele condensat in vasul de yena, pe care il acoperim cu folie de aluminiu. Intr-o tava punem apa si punem si vasul de yena acoperit. Introducem tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si lasam 1 ora si jumatate in cuptor, timp in care crema se va ingrosa si se va carameliza.

Foarte buna insa cam dulce pentru gustul meu.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulce de leche 142104
retete culinare - Dulce de leche 142105
retete culinare - Dulce de leche 142106
retete culinare - Dulce de leche 142107
retete culinare - Dulce de leche 142108
retete culinare - Dulce de leche 142109
retete culinare - Dulce de leche 142110

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

24.01.2012, 20:21

Rux 1

24.01.2012, 20:24

Minunat am retinut ideea mersi muuult!

Criss 1

26.01.2012, 06:20

Multumesc dragele mele. Ma bucur ca va place.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D