Dulce de Leche

de BuburuzaBubu in Dulciuri, 25 Apr 2012 | 4381 vizualizari

 

Azi va propun o reteta de Dulce-de-Leche din lapte proaspat

 

INGREDIENTE

  • 1,250 ml lapte proaspat cu 3,5 grasime
  • 500 gr zahar(pentru o culoare mai inchisa puteti folosi zahar brun)
  • un varf lingurita ras de bicarbonat
  • 1 pastaie vanilie(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulce de Leche:

Adăugaţi laptele şi zahărul impreuna intr-o oala mare (capacitate de aproximativ trei ori decat cantitatea de lichid) Se încălzeşte amestecul încet până când zahărul s-a dizolvat complet în lapte.

Amestecul de lapte si zahar il trecem se torana intr-un alt vas printr-o sită (filtru de cafea sau un prosop de hârtie). Spalam si uscam oala in care am dizolvat zaharul,punem laptele din nou in oala si se pune din nou pe aragz la foc mediu spre mic.Se lasa la fiert 50-60 min,se amesteca cu o lingura de lemn din cand in cand(dupa 45 de min la mine a inceput sa se unfle)Cand incepe laptele sa unfle,reducem temperatura,amestecam 30 sec si putem crestem din nou temperatura.Dupa cele 50-60 min amestecul este vizibil mai inchisa si mai gros.

Pastaia de vanilie sa taie in doua(pe lung)si razuim semintele pe care le adaugam in lapte,acum punem si bicarbonatul. Reducem focul si amestecam continuu pana cand ajunge la consistenta dorita.Eu m-am oprit dupa 10 min,avea consistenta la ulei dupa racire a ajuns la consistenta mierii.
Dulce de Leche se  raceste la temperatura camerei, apoi cu o lingura amestecam de jos in sus pentru ca crema este mai groasa in partea de jos,se lasa din nou la racit.

Dulce de Leche poate fie stocat în borcane de sticlă cu capace in frigider.

Va doresc mult succes!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce de Leche" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulce de leche ( dulceață de lapte )