Dulce de leche Cupcakes

de Miha in Prajituri, 8 Iun 2011 | 5291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 5 caramele (60 g)
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 400 g dulce de leche
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulce de leche Cupcakes:

Aici am aratat cum putem obtine dulce de leche.

Briose:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in crema de unt, alternand cu laptele.

Separat albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in reprize, in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. La sfarsit, punem si caramelele taiate bucatele.

Caramelele se pot inlocui cu ciocolata sau se poate renunta la ele, dupa cum doriti.

Turnam aluatul in formele de briose si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc si se desprind usor de marginea formei. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Untul il topim, dar nu de tot, cat sa mai ramana si bucati netopite. Mixam pana se incheaga din nou si devine pufos ca o crema, apoi adaugam treptat din dulce de leche, pana se termina.

Punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta.  

Puteti sa puneti si mai putin din cantitatea de dulce de leche, dupa cum va este preferinta, daca va place crema mai untoasa sau mai dulce. Initial, am avut in plan sa folosesc doar 200, maxim 250 g... dar am preferat gustul mai dulce celui untos. :)

Desigur se pot modifica si cantitatile, crema fiind arhi-suficienta pentru cele 12 briose.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulce de leche Cupcakes 109529
retete culinare - Dulce de leche Cupcakes 109530
retete culinare - Dulce de leche Cupcakes 109531
retete culinare - Dulce de leche Cupcakes 109532

COMENTARII (28)

Miha 1

10.06.2011, 09:30

Buna dimineata fetelor! Multumesc de aprecieri.

Miha 1

10.06.2011, 09:32

Criss, cred ca merge si frisca, de ce nu? Pui putin cate putin pana ajungi la consistenta dorita. Si cred ca cel mai bine ar merge frisca vegetala, neexistand riscul sa "se taie'.

monik80 1

21.03.2015, 07:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!