"Dulce si sarat"

de simona72 in Cook and smile, 1 Oct 2015 | 6581 vizualizari

 

De multe ori sa pui ceva de pachet pentru scoala sau serviciu este o adevarata provocare. De ce? Pentru ca ne plictisim de sandvisuri. Asa ca, azi, va aduc doua feluri de briose, unele dulci si unele sarate. Nu stiu cu care sa zic sa incepeti:)))) ambele sunt minunate si merg de minune pentru "Pachetelul vesel"...

 

INGREDIENTE

  • pentru dulce: Briose cu zmeura si apa de trandafiri
  • 2 oua+1 albus
  • 5 linguri zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 120 ml lapt1-2 linguri apa de trandafiri
  • 12 linguri faina(nu foarte pline)
  • 1 lingura praf de copt
  • zmeura(3-4 bucati pt fiecare briosa)
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru pudrat deasupra
  • pentru sarat: Briose cu spanac
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 350-400 ml lapte cald
  • 450 gr spanac congelat(NU din cel tocat, alegeti spanac frunze)
  • sare roz de Himalaya cu chili dupa gust
  • 1 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 50 gr branza cu mucegai albastru
  • 50 gr branza de burduf sau o alta branza care se topeste
  • 4 oua
  • 3 linguri amidon alimentar sau faina
  • 1 lingura praf de copt+2 linguri suc de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Dulce si sarat":

Pentru "Briose cu zmeura si apa de trandafiri":

Mixam cele doua oua si albusul impreuna cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut si continuam mixarea pana obtinem o spuma cremoasa si galbuie. Adaugam in fir subtire uleiul in timp ce mixam ouale. Adaugam laptele, tot deodata, apa de trandafiri si amestecam cu un tel tip para. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la amestecul de oua. Amestecam usor pana la incorporarea completa a ingredientelor. Captusim tava cu gauri pentru briose cu hartie speciala pentru briose. Umplem spatiile pe jumatate, adaugam 3-4 bucati de zmeura, daca sunt prea mari le rupem in jumatati, acoperim cu aluat fructele(aproximativ 1 lingura si jumatate). Dam tava cu briose la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute. Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar pudra vanilat.

Pentru "Briose cu spanac":

Punem la incins uleiul de masline cu untul intr-un vas cu fund dublu. Adaugam usturoiul zdrobit si-l lasam la calit pentru 1 minut. Adaugam faina, amestecam si lasam sa se caleasca 1-2 minute. Adaugam treptat laptele cald si in tot acest timp amestecam energic cu un tel tip para sa se desfaca faina si sa se formeze un sos de consistenta unei smantani. Lasam sa fiarba sosul 5 minute, adaugam sare cu chili dupa gust, nucsoara si amestecam. La final adaugam branzeturile zdrobite, amestecam si lasam pe foc pana ce acestea sau topit si incorporat in sos. Adaugam spanacul pe care l-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare. Amestecam si lasam sa fiarba alte 8-10 minute. Lasam compozitia sa se raceasca pana devina calduta sau s-a racit de tot. Peste compozitia de spanac rece adaugam cele 4 galbenusuri. Amestecam cu o lingura pana la incorporare. Albusurile ramase le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam la final amidonul sau faina, praful de copt dizolvat in suc de lamaie, amestecam usor in albusuri pana la incorporare. Adaugam 2 linguri de spuma de albus la compozitia de spanac, amestecam usor, adaugam treptat si restul spumei, amestecand de fiecare data usor, pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri. Cu aceasta compozitie umplem forme din silicon de briose/tava speciala de briose cu hartie de briose. Dam tavile la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute, pana acestea sunt rumene. Le lasam sa se raceasca si le servim.

TIPS-URI

1

din cantitatile date mi-au iesit 12 briose dulci si 18 sarate

Daca ti-a placut reteta noastra ""Dulce si sarat"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

01.10.2015, 23:57

Grozave Simo!

Catalina L 1

02.10.2015, 07:25

bune amandoua

Valclaudia 1

04.10.2015, 10:14

daca stiam veneam si ceream si dulce si sarat.... Ambele variante sunt ademenitoare!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv cu salam, porumb si cascaval