Dulceață de nuci verzi - varianta neagră

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 7 Iun 2012 | 4119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahăr,
  • 90-100 nuci verzi,
  • 1 pliculeț zahăr vanilat,
  • zeama de la o lămâie,
  • 1 linguriță sare de lămâie.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de nuci verzi - varianta neagră:

Nucile se străpung cu o andrea sau cu un ac mai gros în mai multe locuri. Se pun apoi în apă pentru 3 zile, apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi. Apa va arăta cam așa de la o schimbare la alta. După cele 3 zile se scot din apă, se clătesc bine și se curăță de coajă. Se pun în apă pentru alte 2-3 zile apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi.În acest timp nucile își vor schimba culoarea (scuze dar această poză am ratat să o fac). :)

Facem un sirop din 1 kg zahăr și 3 căni cu apă și se fierbe încet. Adăugăm nucile clătite bine cu apă rece și se fierb până se leagă bine. Adăugăm zeama de la o lămâie, sarea de lămâie și zahărul vanilat (ar fi mult mai bine dacă se folosește o păstaie de vanilie). Se lasă să mai clocotească 1-2 minute și se oprește focul.

După ce se răcește se pune la borcane și se fierbe în bain-marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de nuci verzi - varianta neagră" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

elucubratiiculinare 1

11.06.2012, 18:29

diaconta
Iti trimit cu drag o portie

diaconta 1

11.06.2012, 18:39

esti o scumpa

RuxyRux 1

11.06.2012, 18:40

Ce mare bunatate! Arata delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi