Dulceață de nuci verzi - varianta neagră

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 7 Iun 2012 | 2023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahăr,
  • 90-100 nuci verzi,
  • 1 pliculeț zahăr vanilat,
  • zeama de la o lămâie,
  • 1 linguriță sare de lămâie.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de nuci verzi - varianta neagră:

Nucile se străpung cu o andrea sau cu un ac mai gros în mai multe locuri. Se pun apoi în apă pentru 3 zile, apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi. Apa va arăta cam așa de la o schimbare la alta. După cele 3 zile se scot din apă, se clătesc bine și se curăță de coajă. Se pun în apă pentru alte 2-3 zile apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi.În acest timp nucile își vor schimba culoarea (scuze dar această poză am ratat să o fac). :)

Facem un sirop din 1 kg zahăr și 3 căni cu apă și se fierbe încet. Adăugăm nucile clătite bine cu apă rece și se fierb până se leagă bine. Adăugăm zeama de la o lămâie, sarea de lămâie și zahărul vanilat (ar fi mult mai bine dacă se folosește o păstaie de vanilie). Se lasă să mai clocotească 1-2 minute și se oprește focul.

După ce se răcește se pune la borcane și se fierbe în bain-marie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceață de nuci verzi - varianta neagră 165994
retete culinare - Dulceață de nuci verzi - varianta neagră 165995
retete culinare - Dulceață de nuci verzi - varianta neagră 165996
retete culinare - Dulceață de nuci verzi - varianta neagră 165997

COMENTARII (26)

elucubratiiculinare 1

11.06.2012, 18:29

diaconta
Iti trimit cu drag o portie

diaconta 1

11.06.2012, 18:39

esti o scumpa

Rux 1

11.06.2012, 18:40

Ce mare bunatate! Arata delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S