Dulceata aromata din prune bistrite

de lia maria in Dulceata / Gem, 8 Sep 2013 | 8241 vizualizari

 

Prunele, fructele dulci ale toamnei anunta ca vara este la final. Dulci, zemoase si pline de vitamine, prunele sunt vedete in aceasta perioada.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune bistrite
  • 1 kg zahar
  • 3 lingurite esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata aromata din prune bistrite:

Spalam prunele si le indepartam samburii.  Trecem prunele prin masina de carne sau le tocam cu robotul de bucatarie.

Pregatim o cratita/oala mare, preferabila din tuci ( asa ca a mea sau alt model, nu conteaza ), adaugam pasta macinata de prune si zaharul.

Dam cratita pe flacara si amestecam destul de des si asta vreme de vreo trei ceasuri bune (deoarece pe masura ce dulceata se ingroasa, tinde sa se prinda de fundul vasului).

Intre timp spalam si uscam (in cuptorul aragazului) borcanele cu capace.

Cand dulceata ajunge la densitatea dorita adaugam esenta, amestecam bine, apoi ne imbatam cu mirosul ce-l emana amestecul (mai lasam sa bolboroseasca de cateva ori si luam de pe foc).

Umplem recipientele , pe care le-am asezat intr-o tava cu putina apa, asta sa nu plesneasca de la caldura dulcetii, apoi punem capacele, infiletam si asezam borcanele pentru aprox. 5’ cu capul in jos, adica pe capac.  Apoi le intoarcem si le lasam asa pana se racesc.

Le etichetam si le asezam in camara.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata aromata din prune bistrite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

lia maria 1

11.09.2013, 21:54

Rocsy
Bya Ralu
Valclaudia
Dia multumesc draga mea
Angelina_Elena
Timea ma bucur ca va place
Corina_
Motanel
Geanina87
RuxyRux
Panacris
Lia1
mon

nilgun 1

11.09.2013, 22:23

yummmy

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 11:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune