Dulceata aromata din prune bistrite

de lia maria in Dulceata / Gem, 8 Sep 2013 | 2570 vizualizari

 

Prunele, fructele dulci ale toamnei anunta ca vara este la final. Dulci, zemoase si pline de vitamine, prunele sunt vedete in aceasta perioada.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune bistrite
  • 1 kg zahar
  • 3 lingurite esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata aromata din prune bistrite:

Spalam prunele si le indepartam samburii.  Trecem prunele prin masina de carne sau le tocam cu robotul de bucatarie.

Pregatim o cratita/oala mare, preferabila din tuci ( asa ca a mea sau alt model, nu conteaza ), adaugam pasta macinata de prune si zaharul.

Dam cratita pe flacara si amestecam destul de des si asta vreme de vreo trei ceasuri bune (deoarece pe masura ce dulceata se ingroasa, tinde sa se prinda de fundul vasului).

Intre timp spalam si uscam (in cuptorul aragazului) borcanele cu capace.

Cand dulceata ajunge la densitatea dorita adaugam esenta, amestecam bine, apoi ne imbatam cu mirosul ce-l emana amestecul (mai lasam sa bolboroseasca de cateva ori si luam de pe foc).

Umplem recipientele , pe care le-am asezat intr-o tava cu putina apa, asta sa nu plesneasca de la caldura dulcetii, apoi punem capacele, infiletam si asezam borcanele pentru aprox. 5’ cu capul in jos, adica pe capac.  Apoi le intoarcem si le lasam asa pana se racesc.

Le etichetam si le asezam in camara.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata aromata din prune bistrite-0
Dulceata aromata din prune bistrite-1
Dulceata aromata din prune bistrite-2
Dulceata aromata din prune bistrite-3
Dulceata aromata din prune bistrite-4
Dulceata aromata din prune bistrite-5

COMENTARII (15)

MonaMimi 1

10.09.2013, 17:10

foarte bun

lia maria 1

11.09.2013, 21:54

Rocsy
Bya Ralu
Valclaudia
Dia multumesc draga mea
Angelina_Elena
Timea ma bucur ca va place
Corina_
Motanel
Geanina87
RuxyRux
Panacris
Lia1
mon

nilgun 1

11.09.2013, 22:23

yummmy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41