Dulceata ca viata --- dulce/acrisoara/amaruie

de DIANA B in Dulceata / Gem, 28 Oct 2011 | 3626 vizualizari

 

Mda , nu stiti cu siguranta ce va fi . Este o dulceata de lamaie , daaaaaaaaa , deja vi s-au strepezit dintii ... Este delicioasa , n-am putut crede si de aceea i-am spus ca viata - cand gushti (nu boss-ul Gusti) din lingurita , este duuulce (tinerete) , dupa ce a dat navala peste papile , mmmmmmmm , e acrisoara (cam la 35 de ani , asa cand e mai cool fiinta bipeda) , iar cand deja ai inghitit-o , este amara (mai tarziu de varsta mea) . Ptr voi ce gust are dulcetica asta ?

 

INGREDIENTE

  • 1 kg lamai galbene
  • 1kg zahar
  • es vanilie optional .
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata ca viata --- dulce/acrisoara/amaruie:

Intr-o zi din saptamana trecuta m-am pomenit ca sotiorul meu mi-aduce acasa ........... da , da , minunati-va ... 5 (cinci) kg de lamai , cica sa fac ,,niste dulceata" , asa ca m-am conformat . Am executat-o-n doua transe , ca ma dureau degetele si-am sa va spun si de ce : se spala cu apa foarte fierbinte lamaile cu ajutorul unui buretel de vase nou-nout, se feliaza subtirel si se indeparteaza toti samburii (acum ati inteles cate felii de lamaie au fost , am si facut bataturi de la cutit).

Se aseaza intr-un vas incapator se acopera cu apa si se lasa asa cel putin 24 de ore  A doua zi, se indeparteaza apa, se adauga alta si se da la fiert, pe foc mic. Din momentul fierberii, se adauga zaharul/esenta de vanilie si se lasa la fiert timp de 40 de minute, miscand vasul pentru evitarea prinderii de vas. Cand timpul s-a scurs se aseaza-n borcane sterilizate si se rastorna pe capac. Tot asa se si depoziteaza (n-am inteles de ce , dar respectam sfaturile) .

Se poate consuma pe paine cu unt (un mic dejun delicios) dar si ca atare , dimineata , inainte de cafea si tigara (unde-i cazul) , stiindu-se cat este de buna lamaia ptr ficat .

TIPS-URI

1

Eu am facut-o cu fructoza , dar nu va pot spune cantitatea , stiti ... ca la retetele alea insuportabile ... faina cat cuprinde

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata ca viata --- dulce/acrisoara/amaruie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata aromata din coji de lubenita