Dulceata cu cirese de padure

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 14 Iun 2016 | 544 vizualizari

 

Sunt niste cirese rosu-galbui, putin amarui, delicioase. Pentru un plus de amar am adaugat frunze de pelin.Un deliciu langa un pahar cu apa rece intr-o zi de vara.....

 

INGREDIENTE

  • 5,600 kg cirese cu samburi si codite( 4,200 kg )
  • 4 kg zahar
  • pelin pentru un gust mai pregnant de amar
  • sare de lamaie, un varf de cutit cu sare de lamaie pentru fiecare kg
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata cu cirese de padure:

Mai intai spalam ciresele, coditele le punem deoparte si le uscam, au efecte terapeutice in diverse afectiuni. Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomandă ca adjuvant în zeci de boli.Reumatismul, guta, cistita, tusea rebelă şi celulita sunt numai câteva dintre problemele ce pot fi atenuate dacă beneficiem de calităţile diuretice ale ceaiurilor din cozi de cireşe, spun fitoterapeuţii.Deci o rezolvam si cu sanatatea punand la uscat coditele de cirese. Apoi ne apucam sa scoatem samburii. Din toata cantitatea de cirese am obtinut 4.200 Kg pe care le-am impartit in mod egal in 4 vase, am adaugat in fiecare vas 1 kg de zahar , am acoperit cu un servat si am lasat pana a doua zi, sa-si lase sirop si sa se topeasca zaharul. A doua zi am pus vasele pe foc, mai intai la foc mare sa dea repede in clocot, apoi am redus focul la mic si am inceput sa adun spuma formata. Cand a inceput sa fiarba bine si sa nu mai am spuma aproape deloc, am adaugat cateva frunze de pelin pentru un plus de amar, ele, ciresele fiind un pic amare.Lasam sa fiarba cu pelinul cca 5-6 min, apoi scoatem pelinul si  adaugam sarea de lamaie,incercam siropul sa vedem cat este de legat, daca de pe lingura picaturile incep sa curga rar inseamna ca este suficient de legata.Se poate lega si mai mult siropul in functie de preferinte.Am obtinut 10 borcanele de 400 g din toata compozitia. Daca v-a ramas sirop il puneti in sticla si-l serviti cu apa minerala.Mi-a ramas sirop cca 1 l. Borcanele trebuiesc spalate si uscate bine.Dupa ce am pus dulceata in borcane, strangem bine capacul si acoperim cu un servet, lasam sa se raceasca pana a doua zi cand le depozitam in camara.

 

TIPS-URI

1

se recomanda deschiderea canalului youtube si play pe Julio Iglesias si Gloria Gaynor....

RETETA IN IMAGINI

Dulceata cu cirese de padure-0
Dulceata cu cirese de padure-1
Dulceata cu cirese de padure-2
Dulceata cu cirese de padure-3
Dulceata cu cirese de padure-4
Dulceata cu cirese de padure-5
Dulceata cu cirese de padure-6
Dulceata cu cirese de padure-7
Dulceata cu cirese de padure-8
Dulceata cu cirese de padure-9
Dulceata cu cirese de padure-10
Dulceata cu cirese de padure-11
Dulceata cu cirese de padure-12
Dulceata cu cirese de padure-13
Dulceata cu cirese de padure-14
Dulceata cu cirese de padure-15
Dulceata cu cirese de padure-16
Dulceata cu cirese de padure-17

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (27)

Ksenya 1

15.06.2016, 09:31

delicata dulceata!

Gherca Daniela 1

15.06.2016, 13:35

Rux 1

22.06.2016, 23:00

O, ce deliciu!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04