Dulceata cu pepene galben, piersici, afine si nuci la slow cooker Crock-Pot

de anca_rm in Slow Cooker, 22 Aug 2016 | 3667 vizualizari

 

O dulceata cu multe fructe ,aromata cu menta si imbogatita cu samburi de nuca. Este perfecta pentru a fi servita in boluri mici ca si un desert alaturi de ceai sau cafea.
Dar poate fi si un cadou potrivit cand mergeti in vizita la prieteni si cunostinte.
Am facut-o la slow cooker Crock-Pot 2.4 l,,cioroi,, cum ar zice unii . 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg pepene galben
  • 500 gr piersici
  • 250 gr affine
  • 250 gr nuca
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 legatura de menta
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata cu pepene galben, piersici, afine si nuci la slow cooker Crock-Pot:

Fructele se spala, se curata si se taie cubulete (pepenele si piersicile) . Le-am asezat in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot ,am adaugat si afinele.

Zaharul si zeama de lamaie le-am pus peste fructe si le-am lasat sa stea vreo 2 ore asa.

Am pornit slow cookerul pe temperatura inalta  pentru 6 ore . Dupa 2 ore am tras capul intr-o parte.

Samburi de nuca i-am prajit si am dat jos de pe ei coaja neagra , in maini am frecat samburi pana cand au ramas albi.

Am pus nuca in ultimele 10 minute de fierbere, la fel si menta legata cu astfel incat sa o putem scoate .

Duceata am asezat-o in borcane bine spalate si uscate , le-am asezat cu gura in jos dupa ce am pus capacul si le-am lasat la racit .

Am etichetat frumos si le-am asezat in camara .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata cu pepene galben, piersici, afine si nuci la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L