Dulceata de afine

de Sidy in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 2178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg afine
  • 2 kg zahar
  • 1/2 lamaie
  • o lingurita sare de lamaie(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Spalam bine afinele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt gata scurse  le punem intr-o cratita in care vom adauga si zaharul, le punem pe foc la foc potrivit si invartim in ele sa nu se prinda de fund. Taiem lamaia in felii subtiri pe care le taiem in doua si le adaugam peste afine. Le va da o aroma deosebita.

Lasam sa fiarba dulceata , invartind mereu pina cand aceasta se intareste, se ingroasa.Testam punans pe o farfuriuta o lingurita de dulceata pe care o lasam sa se raceasca. Daca nu este destul de inchegata dupa o ora, o ora jumate de fiert, adaugam sarea de lamaie si lasam sa mai dea un clocot. Daca se formeaza spuma deasupra, o indepartam cu ajutorul unei linguri.

Cand dulceata este gata , umplem borcanele spalate si bine scurse cu ea, asa fierbinte, asezand borcanele intr-o tava( in cazul in care s-ar sparge vreunul). Dupa ce sunt pline se pun capacele la borcane, se strang , se intorc si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac. Le lasam apoi sa se raceasca intr-o lada in care am pus paturi sau o plapumioara, le acoperim si le lasam asa pina a doua zi cand le putem pune in camara.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Va recomand borcanele cu capace pentru ca afinele(sau alte fructe) isi vor pastra culoarea, un timp mai indelungat.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de afine-0
Dulceata de afine-1
Dulceata de afine-2
Dulceata de afine-3
Dulceata de afine-4
Dulceata de afine-5
Dulceata de afine-6
Dulceata de afine-7

COMENTARII (10)

ionela2682

ionela2682 1

21.07.2011, 14:42

mirela0911

mirela0911 1

21.07.2011, 23:14

vaiiiiiii, vreau si eu un borcanel

mamaieelena

mamaieelena 1

24.07.2011, 20:07

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!