Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Anul trecut am facut dulceata la fel ca si asta si a stat peste iarna f bine, ultimul borcan s-a terminat acum o saptamina...Mie imi convine ca se face repede si nu am timp sa stau linga aragaz...
Afinele curatate si spalate sub jet de apa intr-o strecuratoare, se lasa sa se scurga de apa si se adauga in cratita sau oala in care doriti sa faceti dulceata. Am amestecat zaharul cu gel fix, le-am pus peste afine si le-am amestecat usor incercind sa nu zdrobesc fructele. Am dat oala la cuptorul incins la 180 grade, din cind in cind scoteam oala afara si amestecam usor , iar dupa ce a inceput sa fiarba, am adaugat zeama de lamaie si am mai lasat 15 minute la cuptor. Timpul total in care oala a stat la cuptor a fost de aproximativ 1 ora, iar in tot acest timp am scos oala de citeva ori pt a amesteca.
Am pregatit borcanele spalate si sterilizate si am pus dulceata fierbinte in borcane. Am pus capacele si am acoperit borcanele fierbinti cu o patura, iar dupa 2 zile le-am depozitat in camara.
Delicioasa!!!!
1
mie mi-au iesit 12 borcane de dulceata
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult