Dulceata de afine

de simona72 in Dulceata / Gem, 17 Iul 2013 | 4133 vizualizari

 

Anul trecut am facut dulceata la fel ca si asta si a stat peste iarna f bine, ultimul borcan s-a terminat acum o saptamina...Mie imi convine ca se face repede si nu am timp sa stau linga aragaz...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg afine
  • 1,5 kg zahar
  • 3 plicuri gel fix
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele curatate si spalate sub jet de apa intr-o strecuratoare, se lasa sa se scurga de apa si se adauga in cratita sau oala in care doriti sa faceti dulceata. Am amestecat zaharul cu gel fix, le-am pus peste afine si le-am amestecat usor incercind sa nu zdrobesc fructele. Am dat oala la cuptorul incins la 180 grade, din cind in cind scoteam oala afara si amestecam usor , iar dupa ce a inceput sa fiarba, am adaugat zeama de lamaie si am mai lasat 15 minute la cuptor. Timpul total in care oala a stat la cuptor a fost de aproximativ 1 ora, iar in tot acest timp am scos oala de citeva ori pt a amesteca.

Am pregatit borcanele spalate si sterilizate si am pus dulceata fierbinte in borcane. Am pus capacele si am acoperit borcanele fierbinti cu o patura, iar dupa 2 zile le-am depozitat in camara.

Delicioasa!!!!

 

TIPS-URI

1

mie mi-au iesit 12 borcane de dulceata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de afine 245504
retete culinare - Dulceata de afine 245505
retete culinare - Dulceata de afine 245506
retete culinare - Dulceata de afine 245507
retete culinare - Dulceata de afine 245508
retete culinare - Dulceata de afine 245509
retete culinare - Dulceata de afine 245510
retete culinare - Dulceata de afine 245511
retete culinare - Dulceata de afine 245512
retete culinare - Dulceata de afine 245513
retete culinare - Dulceata de afine 245514

COMENTARII (19)

Rocsi 1

17.07.2013, 21:18

Imi place mult culoarea la aceasta dulceata

mena29 1

17.07.2013, 22:08

De vreo trei sau patru ani fac si eu si ne place mult!

Corinuta 1

17.07.2013, 23:04

foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59