Dulceata de afine

de simona72 in Dulceata / Gem, 17 Iul 2013 | 8745 vizualizari

 

Anul trecut am facut dulceata la fel ca si asta si a stat peste iarna f bine, ultimul borcan s-a terminat acum o saptamina...Mie imi convine ca se face repede si nu am timp sa stau linga aragaz...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg afine
  • 1,5 kg zahar
  • 3 plicuri gel fix
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele curatate si spalate sub jet de apa intr-o strecuratoare, se lasa sa se scurga de apa si se adauga in cratita sau oala in care doriti sa faceti dulceata. Am amestecat zaharul cu gel fix, le-am pus peste afine si le-am amestecat usor incercind sa nu zdrobesc fructele. Am dat oala la cuptorul incins la 180 grade, din cind in cind scoteam oala afara si amestecam usor , iar dupa ce a inceput sa fiarba, am adaugat zeama de lamaie si am mai lasat 15 minute la cuptor. Timpul total in care oala a stat la cuptor a fost de aproximativ 1 ora, iar in tot acest timp am scos oala de citeva ori pt a amesteca.

Am pregatit borcanele spalate si sterilizate si am pus dulceata fierbinte in borcane. Am pus capacele si am acoperit borcanele fierbinti cu o patura, iar dupa 2 zile le-am depozitat in camara.

Delicioasa!!!!

TIPS-URI

1

mie mi-au iesit 12 borcane de dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

17.07.2013, 21:18

Imi place mult culoarea la aceasta dulceata

mena29 1

17.07.2013, 22:08

De vreo trei sau patru ani fac si eu si ne place mult!

Corinuta 1

17.07.2013, 23:04

foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine