Dulceata de afine

de Xandrinne in Dulceata / Gem, 9 Aug 2013 | 8845 vizualizari

 

Am gasit in piata, sa zic asa, la spartul targului, afine si mure. M-am hotarat pe loc: dulceata!! Zis si facut. A iesit o dulceata grozava, sa te lingi pe degete intr-una :) Sursa: Bucataria Irinei.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg afine,
  • 1kg zahar,
  • 800 ml apa,
  • zeama de la o jumatate de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Spalam afinele si le curatam de codite, frunzulite. 

Punem la fiert apa si zaharul; verificam din cand in cand consistenta siropului: daca picatura de sirop pusa intr-o cana cu apa rece se duce pe fundul canii, fara a se descompune, siropul e fiert suficient. Punem afinele peste sirop si fierbem la foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand siropul s-a ingrosat adaugam zeama de lamaie si mai fierbem cateva clocote (verificati consistenta siropului pe o farfurioara). Turnam dulceata fierbinte in borcane curate si bine uscate (asezati borcanul peste lama unui cutit). Lasam borcanele intoarse cu capacul in jos cateva minute, apoi le acoperim cu o paturica. Cand se racesc le etichetam si le punem in camara.

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de afine-0
Dulceata de afine-1
Dulceata de afine-2
Dulceata de afine-3
Dulceata de afine-4
Dulceata de afine-5

COMENTARII (7)

FlaviaD

FlaviaD 1

09.08.2013, 18:09

Iubesc afinele

Xandrinne

Xandrinne 1

09.08.2013, 18:29

Rocsi

Rocsi 1

09.08.2013, 21:18

Este o dulceata foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!