Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Ma uitam astazi la cele mai citite retete si dau de @dulceata de afine@ a Bunicii. Atunci mi-am amintit ca si eu am afine.:d. Asa c-am citit-o si cand am vazut ce usoara e :)), directia bucatarie. Sarumana Bunica! >:d
Afinele se curata de frunzulitze si orice alte adaosuri comerciale:)))
Se "masoara" cu o farfurie adanca (pentru ciorba).Avem nevoie de o fafurie plina.
Impreuna cu un kg de zahar se pun la fiert, la foc mic.
Se @spumuieste@ de cateva ori.
Se fierbe la foc mic, mic si dupa aprox. o ora scoatem pe o farfurie cam doua lingurite de dulceata si o lasam la racit. Unora le place mai lichida, altora mai legata. In functie de acest aspect o mai lasam sau nu la fiert.
Eu o fierb intr-un ceaun de tuci, nu se afuma;)
In ultimele 10 minute punem zeama de lamaie.
O punem fierbinte in borcane.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult