Dulceata de agrise

de Ksenya in Dulceata / Gem, 16 Iul 2014 | 2089 vizualizari

 

Aceasta reteta este foarte delicata ,necesita mai multa atentie insa rezultatul este surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de agrise bine coapte
  • 500 ml apa
  • 700 g zahar
  • o crenguta visin
  • suc de la o jumatate de lamaie potrivita
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de agrise:

Se culeg agrisele dupa ce s-a ridicat roua ,se spala si se inlatura coditele si motul.

Cu o scobitoare se inteapa fiecare fructa la extrimitati,se adauga apa si se pune la frigider pentru a 2-a zi.

Se strecoara, si in lichidul format se adauga crenguta de visin si zaharul ,se pune la foc pentru 20 minute.Se da deoparte si se lasa la racit ,cand lichidul s-a racit suficient (apa de ploaie) se adauga fructele se pun pe foc si se lasa pana da in clocot ,se da deoparte pana a 2-a zi acoperit cu un tifon.

A 2-a zi se strecoara si siropul format se pune pe foc si se lasa pana obtinem un sirop bine legat ,adaugam zeama de lamaie si  fructele,asteptam sa dea in clocot si da-m deopatrte pana a 2- zi,cand punem pe foc lasam iarasi sa dea in clocot si umplem borcanele spalate si sterilizate .

 

TIPS-URI

1

Agrisele nu se culeg dupa ploaie,riscam sa crape la fiert.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de agrise 332415
retete culinare - Dulceata de agrise 332416
retete culinare - Dulceata de agrise 332417
retete culinare - Dulceata de agrise 332418
retete culinare - Dulceata de agrise 332419
retete culinare - Dulceata de agrise 332420

COMENTARII (20)

Panacris 1

30.03.2015, 09:16

jolygina 1

08.04.2015, 23:21

mihasara 1

10.08.2016, 09:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S