Dulceață de agrișe/ coacăze albe

de Panacris in Dulceata / Gem, 16 Iul 2014 | 1862 vizualizari

 

O dulceață super faină, dulce acrișoară!

 

INGREDIENTE

  • agrișe (coacăze albe) 500 g,
  • zahăr tos 500 g,
  • gelfix clasic 1:1 Dr Oetker 10 g.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de agrișe/ coacăze albe:

Agrișele semi copate, de culoare verde-deschis, se spală în mai multe ape, după care se curăță de codițe și se înlătură punctul negru din vârf.

10 g de gel fix, adică 1/2 de plic se amestecă cu lingură de zahăr și se adaugă peste fructe. Vasul cu fructe se dă la fiert la foc mare, după ce clocotește se adaugă și restul de zahăr, se mișcă vasul, în așa fel încât zahărul să se încorporeze, apoi se dă la fiert la foc puternic, după ce a început să fiarbă se lasă după ceas, exact 1 minut, amesetcându-se continuu. Dup exact un minut se oprește focul, iar dulceața obținută se pune fierbinte în vorcanele streilizate, ce se întorc cu capacul în jos, lăsându-se cca. 5 minute, pentru a se crea vacuum, apoi se întorc. Succes și spor! Mai mult durează curățatul fructelor, decât prepararea dulceței.  

 

 

TIPS-URI

1

Nu lăsați borcanele cu capacul în jos până a doua zi, am ”pățit-o” anul trecut, dulceața a rămas pe capac, nu s-a coborît pe fundul borcanului până nu s-a desigilat borcanul :D

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceață de agrișe/ coacăze albe 332444
retete culinare - Dulceață de agrișe/ coacăze albe 332445
retete culinare - Dulceață de agrișe/ coacăze albe 332446
retete culinare - Dulceață de agrișe/ coacăze albe 332447
retete culinare - Dulceață de agrișe/ coacăze albe 332448
retete culinare - Dulceață de agrișe/ coacăze albe 332449
retete culinare - Dulceață de agrișe/ coacăze albe 332450
retete culinare - Dulceață de agrișe/ coacăze albe 332451

COMENTARII (24)

Lia_ 1

18.07.2014, 09:04

fructe din care n-am facut niciodata. arata apetisant. musai sa incerc. ... dar fara gelfix, Cleme n-a prea fost multumita

MOKUSKA 1

18.07.2014, 09:34

cele mai bune dulceturi sunt cele acrisoare

Criss 1

19.07.2014, 18:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59