Dulceata de ardei iute

de Bya Ralu in Conserve, 13 Iun 2013 | 13069 vizualizari

 

Am gustat la intalnirea cu bucatarasii de la Slanic,si mi-a placut combinatia de dulceata cu branza...nu sunt fan iuteala dar este o combinatie placuta intre dulce si picant.Se face destul de usor.Cine doreste sa faca sa curate ardeii cu manusi,altfel patiti ca mine.....va ard mainiile o zi intreaga:)))
Pentru reteta m-am inspirit de aici..http://www.bucataras.ro/retete/red-chilli-chutney-36939.html .din pacate nu am gasit ardei iuti rosii

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iuti verzi
  • 500 ml otet de mere
  • 500 g zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Ardeii se pun intr-un vas cu apa rece, se spala bine si se incepe curatarea lor de nervuri si seminte.

Se taie in bucati mai mici si se pun in robotul de bucatarie (al meu nu marunteste asa de bine).

Intr-o oala se pune otetul impreuna cu zaharul pe foc. Cand se formeaza un sirop se adauga si ardeii tocati marunt.

Se lasa la foc mic,pana are consistenta dorita (in jur de 40 minute).Se amesteca din cand in cand.

Borcanele se spala bine si se lasa la uscat.

Dulceata se adauga fierbinte si se intorc pentru cateva minute borcanele cu gura in jos.

Se invelesc cu o paturica si se lasa la racit pana a doua zi.

Au iesit 2 borcane de 400 g.

 

TIPS-URI

1

Pentru a curata ardeii se folosesc manusi.

2

Daca se lasa 2 zile gustul va fi dulce-picant.

3

Se serveste cu orice fel de branza,e o minunatie.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de ardei iute-0
Dulceata de ardei iute-1
Dulceata de ardei iute-2
Dulceata de ardei iute-3
Dulceata de ardei iute-4

COMENTARII (51)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

16.06.2013, 01:19

au aparut deja,eu am vazutsa o incerci

simona72

simona72 1

16.06.2013, 14:39

Bravo gurita!!! Buna idee, e de probat!!!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

16.06.2013, 17:10

mersi simonica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!