Dulceaţă de ardei iute

de diaconta in Conserve, 3 Sep 2015 | 15063 vizualizari

 

Până acum ceva vreme, nu aş fi crezut să-mi placă.
Intâmplarea a făcut să gust aşa ceva la o verişoară de-a mea.Mi-a plăcut gustul dulceag dar şi iuţeala care rămâne îmbibată în papilele gustative.
Eu am avut o parte din ardei nu foarte iuţi şi alţii „iuţi foc”,aşa că a fost atât de iute cât sa fie pe placul nostru.
Modul de preparare este foarte simplu,singurul inconvenient a fost faptul ca s-au adunat foarte multe musculiţe cât timp a fiert oţetul cu zaharul.
Am să vă mai spun doar că se potriveste foarte bine cu brânzeturi ori cu friptură.

 

INGREDIENTE

  • 800 g ardei iute
  • 800 ml oţet
  • 600 g zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de ardei iute:

Am curatat ardeiul iute de seminte,am lasat doar o parte din nervuri, pentru a nu înlatura toata iuţeala.

Apoi am tocat ardeiul iute cu ajutorul robotului,lasând însa bucati mai mari de ardei.

Am pus la fiert oţetul cu zaharul.

L-am lasat sa fiarba pâna a scazut la jumatate si s-a facut un sirop gros.

Am adaugat ardeiul iute si am mai fiert pâna a început sa se închege ca o dulceata de fructe.

Eu nu am vrut s-o las prea subtire.Aici depinde de gusturile fiecaruia.

Am pus dulceata în borcane sterilizate(2 borcane de 400 ml,unul de 300 ml si unul de 200 ml),am închis cu capacele,apoi le-am acoperit cu o patura pâna s-au racit.

Se poate consuma imediat dar se pastreaza foarte bine si în camara.

 

 

Pofta buna!!!

 

                             

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

diaconta 1

04.09.2015, 20:01

Mihaela,sa incerci,sigur o sa-ti placa

Rocsi 1

04.09.2015, 20:45

jolygina 1

21.12.2015, 12:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
"Dulceata" de ardei iute