Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Până acum ceva vreme, nu aş fi crezut să-mi placă.
Intâmplarea a făcut să gust aşa ceva la o verişoară de-a mea.Mi-a plăcut gustul dulceag dar şi iuţeala care rămâne îmbibată în papilele gustative.
Eu am avut o parte din ardei nu foarte iuţi şi alţii „iuţi foc”,aşa că a fost atât de iute cât sa fie pe placul nostru.
Modul de preparare este foarte simplu,singurul inconvenient a fost faptul ca s-au adunat foarte multe musculiţe cât timp a fiert oţetul cu zaharul.
Am să vă mai spun doar că se potriveste foarte bine cu brânzeturi ori cu friptură.
Am curatat ardeiul iute de seminte,am lasat doar o parte din nervuri, pentru a nu înlatura toata iuţeala.
Apoi am tocat ardeiul iute cu ajutorul robotului,lasând însa bucati mai mari de ardei.
Am pus la fiert oţetul cu zaharul.
L-am lasat sa fiarba pâna a scazut la jumatate si s-a facut un sirop gros.
Am adaugat ardeiul iute si am mai fiert pâna a început sa se închege ca o dulceata de fructe.
Eu nu am vrut s-o las prea subtire.Aici depinde de gusturile fiecaruia.
Am pus dulceata în borcane sterilizate(2 borcane de 400 ml,unul de 300 ml si unul de 200 ml),am închis cu capacele,apoi le-am acoperit cu o patura pâna s-au racit.
Se poate consuma imediat dar se pastreaza foarte bine si în camara.
Pofta buna!!!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult