Dulceata de ardei iute

de Gicuta in Conserve, 14 Sep 2015 | 15490 vizualizari

 

Un amestec de gusturi, de dulce-acrisor-picant , excelenta in combinatie cu friptura si tare buna la condimentarea mancarii.
Pentru reteta m-am inspirat de la prietena noastra Clementina, careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iute rosu
  • 1 kg zahar
  • 1 l otet de 9 grade
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga.

Ardeii se spala si se lasa la zvantat.

"Operatia" de curatare si taierea ardeilor  o facem cu manusi chirurgicale. :)

Indepartam cotorul, nervurile partial si semintele.

Taiem ardeii cubulete mici si ii adaugam in siropul de zahar si otet.

Lasam sa fiarba impreuna aproximativ 40 minute pana ce compozitia ajunge la consistenta dorita.

Dulceata o punem fierbinte in borcanele sterizate pe care le inchidem cu capace. Le asezam cu gura-n jos unde vor sta pana a doua zi, acoperite cu  un prosop  mai gros. Se depoziteaza in camara.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Gicuta 1

15.09.2015, 09:50

Cristina

Gicuta 1

15.09.2015, 09:53

Diana, imi pare rau pt. degetele tale ....eu n-am avut nimic...ardeiul pe care l-am folosit la dulceata nu a fost asa de iute.

diaconta 1

15.09.2015, 09:59

Diana si noi am facut dulceata de ardei iute si nici nu am folosit manusi .
Adevarat ca noi i-am dat prin robot,nu i-am tocat manual

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de castraveti cu menta si lamaie