Dulceata de ardei iute

de Gicuta69 in Conserve, 14 Sep 2015 | 3624 vizualizari

 

Un amestec de gusturi, de dulce-acrisor-picant , excelenta in combinatie cu friptura si tare buna la condimentarea mancarii.
Pentru reteta m-am inspirat de la prietena noastra Clementina, careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iute rosu
  • 1 kg zahar
  • 1 l otet de 9 grade
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga.

Ardeii se spala si se lasa la zvantat.

"Operatia" de curatare si taierea ardeilor  o facem cu manusi chirurgicale. :)

Indepartam cotorul, nervurile partial si semintele.

Taiem ardeii cubulete mici si ii adaugam in siropul de zahar si otet.

Lasam sa fiarba impreuna aproximativ 40 minute pana ce compozitia ajunge la consistenta dorita.

Dulceata o punem fierbinte in borcanele sterizate pe care le inchidem cu capace. Le asezam cu gura-n jos unde vor sta pana a doua zi, acoperite cu  un prosop  mai gros. Se depoziteaza in camara.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de ardei iute-0
Dulceata de ardei iute-1
Dulceata de ardei iute-2
Dulceata de ardei iute-3
Dulceata de ardei iute-4
Dulceata de ardei iute-5
Dulceata de ardei iute-6
Dulceata de ardei iute-7
Dulceata de ardei iute-8
Dulceata de ardei iute-9
Dulceata de ardei iute-10
Dulceata de ardei iute-11
Dulceata de ardei iute-12
Dulceata de ardei iute-13

COMENTARII (28)

Gicuta69

Gicuta69 1

15.09.2015, 09:50

Cristina

Gicuta69

Gicuta69 1

15.09.2015, 09:53

Diana, imi pare rau pt. degetele tale ....eu n-am avut nimic...ardeiul pe care l-am folosit la dulceata nu a fost asa de iute.

diaconta

diaconta 1

15.09.2015, 09:59

Diana si noi am facut dulceata de ardei iute si nici nu am folosit manusi .
Adevarat ca noi i-am dat prin robot,nu i-am tocat manual

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!