Dulceata de ardei iuti

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 9 Sep 2014 | 1287 vizualizari

 

Este o reteta exotica,cu care veti impresiona orice musafir.Servita alaturi de o friptura,carne fiarta,gratare,omleta va inlocui cu succes orice sos sau ketchup.Combinatia dulce-acru-iute fac din aceasta dulceata o garnitura perfecta.

 

INGREDIENTE

  • 600gr ardei iuti rosii,
  • 400 gr ardei capia sau gogosari,
  • 1l otet,
  • 1kg zahar.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti:

Ardeii se spala,se usuca,apoi li se scot samburii si nervurile.Este o operatie mai migaloasa, dar merita efortul,avand in vedere rezultatul final.In timpul curatarii purtati manusi pentru a evita usturimea degetelor provocata de ardeii iuti.Dupa curatare,ardeii se taie fasii mici.

Intr-un vas se fierbe otetul cu zaharul.E recomandat ca bucataria sa fie aerisita bine deoarece aburii rezultati in urma fierberii otetului pot fi inecaciosi.Se fierbe aproximativ 30 min,pana rezulta un sirop.Se adauga ardeii si se lasa sa fiarba in continuare pana dulceata e legata.Pentru a verifica daca dulceata este legata, se afunda o lingurita in siropul de dulceata.Cand se scoate,de pe aceasta nu trebuie sa cada mai mult de trei picaturi ferme de sirop.

Dulceata fierbinte se pune in borcane sterilizate,care se inchid ermetic.Se pun in paturi pana se racesc complet,apoi se depoziteaza in camara.

 

COMENTARII (7)

Retete cu Margareta Cismasiu

Retete cu Margareta Cismasiu 1

14.09.2014, 18:08

Multumesc pentru aprecieri.Fac reteta asta de ani de zile.Nici eu nu mai stiu exact de unde o am.Am vazut-o pe multe site uri,nu inseamna ca am copiat-o.

Panacris

Panacris 1

16.09.2014, 18:47

Interesantă varianta asta De probat!

delia64

delia64 1

10.10.2014, 00:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!