Dulceata de caise

de adasev12 in Dulceata / Gem, 10 Iul 2011 | 3231 vizualizari

 

fiindca aveam niste caise foarte coapte....trebuiau folosite urgent...deci au iesit dulceata....

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg caise
  • 750 g zahar
  • o lamaie
  • coaja de lamaie si portocala rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Caisele le-am spalat si scos samburii pe care i-am spart si i-am adaugat apoi decojiti la fructe ( am vazut tipsul asta nu mai stiu la care bucataras...dar mi-a placut...), le-am presarat cu zahar si le-am lasat cateva ore, timp in care aproape s-a topit tot zaharul

Le-am pus apoi la foc potrivit si din cand in cand am amestecat sa nu se prinda de fund...desi am lasat caisele jumatati...erau asa de coapte ca la final s-au facut  pasta...

Cand dulceata a inceput sa se lege, am adaugat coaja rasa de lamaie si portocala si sucul de lamaie.

Am mai lasat un clocot si am oprit focul.

Am pus-o fierbinte in borcane la fel, fierbinti si am lasat sa se raceasca intr-un servet .

A iesit super buna...deja un borcan s-a dus pe jumatate...de ieri...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

adasev12 1

11.07.2011, 11:55

diva....

Lau 1

11.07.2011, 13:35

buna

mamaieelena 1

11.07.2011, 14:45

draga mea dulceata se prepara altfel si gemul este exact cum l-ai facut tu si alegerea iti apartine la cum iti numesti preparatele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de caise