Dulceata de caise

de iri_iri in Dulceata / Gem, 6 Iul 2012 | 1314 vizualizari

 

.....am mai facut eu dulceturi dar cu vin nu am facut niciodata! am gasit reteta undeva pe net si din curiozitate am vrut sa vad ce poate sa iasa din asa o combinatie ,caise cu vin,..... si va spun nu am crezut ca o sa iasa asa deosebita ,sigur am s-o mai fac ca se merita,sa incercati si voi ca este super aromata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de caise,
  • 800 ml vin alb demidulce daca se poate din acela mai bun,
  • 1 kg de zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Pentru inceput se spala caisele, se scot samburii si se taie felii. Se lasa deoparte.

Separat se pun la fiert vinul cu zaharul, iar cand a dat intr-un prim clocot se adauga caisele taiate si se lasa la fiert la foc mic avand grija sa spumuim din cand in cand.

Se lasa la fiert cam 2 ore, iar spre final se adauga lamaia taiata feliii si se mai lasa inca 1/2  de ora la fiert.   Cand se raceste se pune in borcane, se infileteaza capacele si se intorc cu gura in jos pana dimineata. Apoi se depoziteaza la beci in locuri racoroase.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de caise 169279
retete culinare - Dulceata de caise 169280
retete culinare - Dulceata de caise 169281
retete culinare - Dulceata de caise 169282
retete culinare - Dulceata de caise 169283
retete culinare - Dulceata de caise 169284
retete culinare - Dulceata de caise 169285
retete culinare - Dulceata de caise 169286

COMENTARII (8)

diaconta 1

07.07.2012, 22:14


cred ca are un gust ....ametitor dulcetica asta

MIUTA 1

08.07.2012, 00:33

iri_iri 1

08.07.2012, 15:46

va invit sa o preparati ,este o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55