Dulceata de caise

de delia64 in Dulceata / Gem, 10 Mai 2014 | 1409 vizualizari

 

Se apropie sezonul fructelor si m-am gandit sa va fac cunoscute reteta mea de dulceata de caise .
In fiecare an fac dulceturi , gemuri ,siropuri , le fac toate cu mare drag pentru familia mea , asa iarna avem in camara tot ce ne dorim .

 

INGREDIENTE

  • 20 kg. caise
  • 15 kg .zahar
  • 4 plicuri conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Se spala caisele , se scot samburii si se pun intr-un lighean cu zahar , se amesteca din cand in cand  sa se topeasca zaharul .

A doua zi cand zaharul este topit si caisele au lasat siropul se strecoara si se pun la foc .

Se pune o plita pe ochiul aragazului pentru a nu se prinde dulceata .

Se lasa focul incet si se amesteca cu o lingura de lemn .

Intre timp spalam borcanele  si le sterilizam in cuptor .

Cand fierbe butonat dulceata si nu mai are spuma  adaugam conservantul dizolvat in sirop si mai lasam cateva minute pe foc .

Luam de pe foc dulceata si o impartim in borcane sub care asezam o lama lata de cutit  pentru a nu crapa borcanele .

Le punem capacul si le asezam borcanele intr-o ladita captusita cu paturi pana a doua zi la dunst uscat 

A doua zi le asezam in camara , vom avea o dulceata aromata si gustoasa .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Caisele trebuie sa fie bine coapte .

2

Din zeama rezultata fac un sirop delicios .

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de caise-0
Dulceata de caise-1
Dulceata de caise-2
Dulceata de caise-3
Dulceata de caise-4
Dulceata de caise-5
Dulceata de caise-6
Dulceata de caise-7

COMENTARII (8)

delia64

delia64 1

10.05.2014, 17:46

deyutzky

Rocsi

Rocsi 1

10.05.2014, 19:28

Chiar am vazut caise dar cam scumpe. asteptam sa vina sezonul lor

delia64

delia64 1

10.05.2014, 19:38

Azi maine vom avea la pret bun .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!