Dulceaţă de caise

de articook in Dulceata / Gem, 9 Iun 2010 | 1549 vizualizari

 

Aceasta e cea mai buna dulceata de caise.
E preferata mea impreuna cu un ceai bun de fructe.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de caise:

1. Se taie in jumatate caisele si se scot samburii, dupa care se stropesc cu alcool si zeama de lamaie

2. Inainte sa le puneti la fiert se strang putin in mana caisele, ca si cum a-ti framanta un aluat.

3. Se pun la foc mare, timp de 10 min dupa care se lasa la racit 5-10 min.

4. Se toarna intr-o strecura si se apasa iar cu mana, pentru a rezulta o pasta fina.

5. Apoi adaugam 1 kg zahar si le mai punem la foc rapid timp de 15-20 min.

6. Cand e gata, dulceata, se pune in borcane foarte curate si sterilizate, dupa ce se inchide capacul se recomanda sa se puna cu capacul in jos 5-10 min pentru a se inchid mai bine.

 

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

TIPS-URI

1

IMPORTANT: Tot timpul procedeului, cat sunt caisele pe foc, se amesteca continuu.

RETETA IN IMAGINI

Dulceaţă de caise-0
Dulceaţă de caise-1

COMENTARII (3)

susu

susu 1

09.06.2010, 17:52

super blogul tau si dulceata la fel

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

09.06.2010, 22:14

Rocsi

Rocsi 1

10.06.2010, 21:33

buna dulceata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!