Dulceata de caise pentru Alex

de Sidy in Dulceata / Gem, 7 Iul 2010 | 3305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caise
  • zahar (la 1 kg fructe curatate avem nevoie de 600 g zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise pentru Alex:

Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele. Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja , care va veni foarte usor jos si scoatem samburii.

Dupa ce le-am curatat cantarim miezul de caise si la 1 kg de fruct adaugam 600 g zahar.

Amestecam bine zaharul cu caisele si le lasam asa pina a doua zi, amestecand din cand in cand sa se topeasca zaharul.
A doua zi punem compozitia la fiert pe foc cam 40 de minute. Spumuim si invartim cu lingura de lemn in compozitie.

Punem dulceata in borcane , asa fierbinte, le capsam si asezam borcanele intr-o cratita pe fundul careia am pus prosoape, pe care le-am pus si printre borcane.

Adaugam apa in cratita si lasam sa fiarba cam 15 minute din momentul cand da apa in clocot, ca sa sterilizam borcanele. Lasam borcanele in cratita acoperita pina cand se racesc . Dupa aceasta le stergem si le asezam in camara pentru iarna.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de caise pentru Alex 40504
retete culinare - Dulceata de caise pentru Alex 40505
retete culinare - Dulceata de caise pentru Alex 40506
retete culinare - Dulceata de caise pentru Alex 40507

COMENTARII (14)

adi20 1

22.07.2010, 10:10

super buna dulceata de caise

ada 1

23.07.2010, 22:00

mariamirabela 1

25.06.2011, 16:09

Astazi am facut si eu si a iesit foarte buna. Numai eu am fiert-o mai mult. E adevarat ca am avut 7kg de caise curatate. :

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21