Dulceata de capsuni

de sandytza in Dulceata / Gem, 13 Iun 2009 | 9774 vizualizari

 

Daca tot e perioada dulceturilor va pun aici o reteta de dulceata , in cazul meu de capsuni, care se face in doar 5 minute si este fooooarte buna .De fapt nu trebuie decat sa urmariti reteta de pe plicul Gelfix

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de capsuni
  • 500 gr zahar
  • 1 plic Gelfix de dr . oetker
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Se zdrobec capsunii pana se fac sirop . cui ii place sa ramana bucati de capsuni ,pot ramane fara probleme. Intr-un vas se amesteca praful gelfix cu 2 linguri zahar .Se adauga peste siropul de capsuni si se amesteca pana se omogenizeaza.Se pun la fiert si cand incep sa fiarba se adauga restul de zahar. Cand a inceput sa fiarba se mai las 3-5 min amestecand din cand in cand. Se toarna in borcane uscate astfel: in fiecare borcan se toarna pe fund un pic de dulceata si se lasa sa stea un pic pana abureste borcanu apoi se pot umple borcanele. Asta ca sa nu se sparga borcanul ca turnati dulceata fierbinte.

Se pune capacul si se intoarce borcanul cu gura in jos timp de 5 minute sa se sigileze bine. Asa nu mai e nevoie sa le puneti in bain marie (sa le dustuliti) ,si stau foarte bine si de pe un an pe altul.Reteta asta o fac de ani de zile si niciodata nu am avut probleme cu statul pe iarna.



 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (2)

Bunica 1

14.06.2009, 17:09

Se pregateste foarte usor, dar eu pregatesc totul fara niciun fel de conservant.

sandytza 1

14.06.2009, 20:15

e drept si asta e mai sanatos dar eu cum nu am nimic impotriva conservantului prefer asa :-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI