Dulceata de capsuni

de sandytza in Dulceata / Gem, 13 Iun 2009 | 9821 vizualizari

 

Daca tot e perioada dulceturilor va pun aici o reteta de dulceata , in cazul meu de capsuni, care se face in doar 5 minute si este fooooarte buna .De fapt nu trebuie decat sa urmariti reteta de pe plicul Gelfix

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de capsuni
  • 500 gr zahar
  • 1 plic Gelfix de dr . oetker
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Se zdrobec capsunii pana se fac sirop . cui ii place sa ramana bucati de capsuni ,pot ramane fara probleme. Intr-un vas se amesteca praful gelfix cu 2 linguri zahar .Se adauga peste siropul de capsuni si se amesteca pana se omogenizeaza.Se pun la fiert si cand incep sa fiarba se adauga restul de zahar. Cand a inceput sa fiarba se mai las 3-5 min amestecand din cand in cand. Se toarna in borcane uscate astfel: in fiecare borcan se toarna pe fund un pic de dulceata si se lasa sa stea un pic pana abureste borcanu apoi se pot umple borcanele. Asta ca sa nu se sparga borcanul ca turnati dulceata fierbinte.

Se pune capacul si se intoarce borcanul cu gura in jos timp de 5 minute sa se sigileze bine. Asa nu mai e nevoie sa le puneti in bain marie (sa le dustuliti) ,si stau foarte bine si de pe un an pe altul.Reteta asta o fac de ani de zile si niciodata nu am avut probleme cu statul pe iarna.

 

 

COMENTARII (2)

Bunica 1

14.06.2009, 17:09

Se pregateste foarte usor, dar eu pregatesc totul fara niciun fel de conservant.

sandytza 1

14.06.2009, 20:15

e drept si asta e mai sanatos dar eu cum nu am nimic impotriva conservantului prefer asa :-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: