Dulceata de capsuni

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 1 Iun 2013 | 11928 vizualizari

 

Nu va invat eu pe voi sa faceti dulceata,sigur stiti,dar eu scriu reteta,ca n-am migalit degeaba la dulceata asta....Eu am facut din 5 kg de capsuni,am sa pun reteta pentru 1 kg.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 1 farfurie adanca plina varf cu capsuni
  • un varf lingurita cu sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Mai intai alegem capsunile nu foarte coapte si pe cat posibil de aceiasi dimensiune, cele mai mici sunt bune pentru dulceata. Le curatam de codite si le spalam, masura este o farfurie adanca, plina varf cu capsuni.

Intr-o cratita punem capsunile, adaugam zaharul si lasam pana a doua zi sa-si lase zeama, sa se topeasca zaharul. A doua zi punem cratita pe foc, sa fie moderat si avem grija sa luam spuma care se formeaza. Cand este aproape gata adaugam sarea de lamaie. Este gata cand picatura cade rar de pe lingurita. Se da cratita de pe foc, se aduna toata spuma, sa nu ramana nici un pic, se acopera cratita cu un servet umed si se lasa pana a doua zi, cand o punem in borcane.

La aceasta cantitate ies 2 borcanele de 400 g, iar al treilea un pic peste jumatate, nu se umple tot. Mie din 5 kg de capsuni si 5 de zahar mi-au iesit 13 borcanele de 400 g.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de capsuni 232656
retete culinare - Dulceata de capsuni 232657
retete culinare - Dulceata de capsuni 232658
retete culinare - Dulceata de capsuni 232659
retete culinare - Dulceata de capsuni 232660
retete culinare - Dulceata de capsuni 232661

COMENTARII (21)

Rocsi 1

01.06.2013, 22:20

Foarte buna. Trebuie sa fac si eu cat mai sunt capsune pe piata

adry88 1

02.06.2013, 12:29

delicioasa

mena29 1

03.06.2013, 09:56

Saptamana asta fac si eu ca e preferata fiicei mele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D