Dulceata de capsuni

de camelia75 in Dulceata / Gem, 9 Iun 2013 | 3352 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac dulceata de capsuni.Nu aveam idee de vreo reteta anume,asa ca un “search” pe Google am crezut ca ma va ajuta….Am gasit o multime de variante si nu stiam la care sa ma hotarasc,asa ca am facut doua tipuri de dulceata sau gem, ca pana la urma tot n-am inteles clar care este diferenta intre ele. :) )Ce vroiam eu era sa nu iasa foarte dulce,dar sa fie gustoasa.

 

INGREDIENTE

Prima varianta care va iesi un pic mai inchisa la culoare:

  • 1 kg de capsuni(sau capsune,ca nici aci’ nu stiu care-i varianta corecta:)) )
  • 750 gr zahar

A doua varianta:

  • 1 kg de capsuni
  • 500-600 gr zahar (depinde si de cat de dulci sunt capsunile)
  • 1 lamaie(jumatate taiata felii si de la o jumatate folosim sucul)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

In ambele variante

1.Spalati si curatati capsunile de codite.
2.Lasati-le la scurs intr-o strecuratoare.
3.Puneti capsunile intr-o oala care nu lipeste(eu am folosit una de inox cu fundul dublu) si adaugati zaharul,feliile si zeama de lamaie.(Pentru varianta cu cu lamaie)
4.Lasati o ora la frigider.(puteti sari peste aceasta etapa)
5.Puneti oala la foc foarte mic,timp de ~90 minute, amestecand din cand in cand pentru a va asigura ca nu se lipeste.
6.Luati spuma atunci cand se formeaza.(daca focul este mare va face spuma mai multa)Dulceata este gata cand are o consistenta gelatinoasa sau o puteti verifica prin proba picaturii.(luati cu lingurita dulceata din oala si lasati sa cada pe o farfurie uscata,daca picaturile raman intregi si nu se imprastie pe farfurie inseamna ca dulceata este gata)
7.Puneti dulceata fierbinte in borcane bine spalate si sterilizate.(eu am incins bine cuptorul,am stins focul,apoi am pus borcanele cu gura in jos pe gratar si le-am tinut ~ 15-20 minute)
8.Inchideti bine borcanele,apoi rasturnati-le cu capul in jos pentru 15 minute.

Dupa ce am gustat din ambele variante am decis ca cea cu lamaie este preferata.Dulce,acrisoara si cu o culoare mult mai frumoasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de capsuni 235174
retete culinare - Dulceata de capsuni 235175
retete culinare - Dulceata de capsuni 235176
retete culinare - Dulceata de capsuni 235177
retete culinare - Dulceata de capsuni 235178
retete culinare - Dulceata de capsuni 235179
retete culinare - Dulceata de capsuni 235180

COMENTARII (18)

marisaconrad 1

09.06.2013, 22:27

Panacris 1

10.06.2013, 08:08

Sim0na 1

10.06.2013, 14:59

Buna dulceata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25