Dulceata de capsuni reteta

de camelia75 in Dulceata / Gem, 9 Iun 2013 | 5975 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Este pentru prima data cand fac dulceata de capsuni.Nu aveam idee de vreo reteta anume,asa ca un “search” pe Google am crezut ca ma va ajuta….Am gasit o multime de variante si nu stiam la care sa ma hotarasc,asa ca am facut doua tipuri de dulceata sau gem, ca pana la urma tot n-am inteles clar care este diferenta intre ele. :) )Ce vroiam eu era sa nu iasa foarte dulce,dar sa fie gustoasa.

 

INGREDIENTE

Dulceata de capsuni reteta

Prima varianta care va iesi un pic mai inchisa la culoare:

  • 1 kg de capsuni(sau capsune,ca nici aci’ nu stiu care-i varianta corecta:)) )
  • 750 gr zahar

A doua varianta:

  • 1 kg de capsuni
  • 500-600 gr zahar (depinde si de cat de dulci sunt capsunile)
  • 1 lamaie(jumatate taiata felii si de la o jumatate folosim sucul)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

In ambele variante

1.Spalati si curatati capsunile de codite.
2.Lasati-le la scurs intr-o strecuratoare.
3.Puneti capsunile intr-o oala care nu lipeste(eu am folosit una de inox cu fundul dublu) si adaugati zaharul,feliile si zeama de lamaie.(Pentru varianta cu cu lamaie)
4.Lasati o ora la frigider.(puteti sari peste aceasta etapa)
5.Puneti oala la foc foarte mic,timp de ~90 minute, amestecand din cand in cand pentru a va asigura ca nu se lipeste.
6.Luati spuma atunci cand se formeaza.(daca focul este mare va face spuma mai multa)Dulceata este gata cand are o consistenta gelatinoasa sau o puteti verifica prin proba picaturii.(luati cu lingurita dulceata din oala si lasati sa cada pe o farfurie uscata,daca picaturile raman intregi si nu se imprastie pe farfurie inseamna ca dulceata este gata)
7.Puneti dulceata fierbinte in borcane bine spalate si sterilizate.(eu am incins bine cuptorul,am stins focul,apoi am pus borcanele cu gura in jos pe gratar si le-am tinut ~ 15-20 minute)
8.Inchideti bine borcanele,apoi rasturnati-le cu capul in jos pentru 15 minute.

Dupa ce am gustat din ambele variante am decis ca cea cu lamaie este preferata.Dulce,acrisoara si cu o culoare mult mai frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsune cu gelfix