Dulceata de capsuni

de gabrielasfechis in Dulceata / Gem, 25 Mai 2014 | 1080 vizualizari

 

Anul asta vreau sa fiu laudata(de sot) asa ca o sa umplu camara cu dulceturi si compoturi.
E prima mea dulceata asa ca urati-mi SUCCES!!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Am facut dulceata in cantitate mica(camara mica, planuri multe). La 2 kg capsuni am pus 1 kg zahar.Mie imi place dulce dulce, puteti reduce cantitatea de zahar daca doriti.

Se spala capsunii si se strecoara de apa. Se curata de codita si daca e cazul se curata ce e stricat,moale etc. Se taie capsunii in 2,4 sau cate bucati doriti.

Intr-un vas mare de plastic se pune un rand de zahar unul de capsuni, unul de zahar unul de capsuni, si tot asa pana s-au terminat capsunii,iar deasupra un rand de zahar. Se lasa asa pana a doua zi.

Intr-un vas mare de inox (preferabil de 6 litri) se pun capsunii la fiert, la foc mic. Se curata spuma de deasupra si se lasa sa fiarba 2-3 ore, pana se formeaza siropul(putin mai subtire ca mierea).

Dupa ce s-au fiert capsunii i-am lasat in oala 20 de minute timp in care se pregatesc borcanele.

Se aprinde cuptorul si se lasa la incalzit. Se spala borcanele cu apa si detergent si se pun in cuptor.Dupa ce ati pus borcanele in cuptor opriti cuptorul si inchideti usa.

Dupa 15 minute se iau borcanele din cuptor si cu ajutorul unui polonic se pune dulceata in borcane.

Se lasa borcanele descoperite pana seara, iar seara se pune capacul si se duc in camara.

Se poate servi cand aveti pofta!!

 

TIPS-URI

1

Lasati dulceata de la inceput pana la final la foc mic ca sa nu se prinda si sa nu sara pe aragaz cand fierbe.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de capsuni 321973
retete culinare - Dulceata de capsuni 321974
retete culinare - Dulceata de capsuni 321975

COMENTARII (9)

Rocsi 1

26.05.2014, 11:25

Ce buna!

laura_n 1

26.05.2014, 13:31

sa ai spor! ))

Krystyan Trendy 1

19.06.2014, 21:39

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L