Dulceata de capsuni

de Oana in Dulceata / Gem, 27 Mai 2014 | 1193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg capsuni micute
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Capsunile se curata si se spala bine, apoi se pun intr-o oala incapatoare si de preferat cu fundul dublu. Se pune un strat de zahar si unul de capsuni si se fierbe la foc mic. Se adauga si zeama de lamaie si se amesteca cu grija, sa nu se zdrobeasca capsunile. Cand incepe sa fiarba se aduna spuma lasata. Eu am lasat-o pe foc vreo 2 ore. Se face proba cu putina dulceata lasata pe o farfurie la racit ca sa va dati seama daca este facuta sau mai trebuie lasata la fiert. Se mai poate verifica picurand cate o bobita de dulceata pe o farfurie si va dati seama de consistenta.

Dupa ce se opreste focul se pune dulceata fierbinte in borcane si se inchid bine capacele. Se infasoara borcanele intr-un prosop gros si se lasa asa la racit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de capsuni 322337
retete culinare - Dulceata de capsuni 322339
retete culinare - Dulceata de capsuni 322340
retete culinare - Dulceata de capsuni 322341
retete culinare - Dulceata de capsuni 322343
retete culinare - Dulceata de capsuni 322344

COMENTARII (19)

mirela0911 1

27.05.2014, 22:02

mihaelar63 1

10.06.2014, 15:46

Numai eu inca nu am preparat !!!

robert_badica 1

15.07.2014, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!