Dulceata de capsuni

de amalia01 in Dulceata / Gem, 27 Mai 2014 | 927 vizualizari

 

Daca ar fi sa ma gandesc care este dulceata mea preferata, as raspunde fara ezitare: cea de CAPSUNI! Ador mirosul lor dulce-parfumat si gustul catifelat…iar dulceata imi aminteste de bunica…mergeam impreuna si culegeam fructele ademenitoare,dimineata…Acum “le culeg” din piata…

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de capsuni,proaspete si dulci 
  • 1,5 kg de zahar
  • multa dragoste si rabdare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Fructele le speli repede, sub jet de apa ( ca sa nu isi piarda aroma) si le cureti de frunzulite;

Intr-o oala de 8 litri asezi fructele,alternativ cu zaharul si le lasi asa de seara pana dimineata(sau invers- cca 12 ore), astfel incat zaharul sa se topeasca complet;

Cand vrei sa prepari dulceata, incalzesti cuptorul si dai oala la cuptor,la foc potrivit, pentru cca 4 ore; astfel scapi de grija amestecatului ,iar dulceata va fi mai aromata si fructele raman intregi; scoti oala pe aragaz si mai fierbi pe foc mic 30 de minute;

Intre timp speli borcanele si le lasi la uscat;

Cand dulceata este gata asezi o lama de cutit sub borcan si le umpli, le capsezi si le lasi la dunst uscat 24 de ore;

Asezi borcanele in beci/camara si astepti sa savurezi minunatia la iarna…daca mai ai rabdare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de capsuni 322425
retete culinare - Dulceata de capsuni 322426
retete culinare - Dulceata de capsuni 322427
retete culinare - Dulceata de capsuni 322428
retete culinare - Dulceata de capsuni 322429

COMENTARII (8)

Anett 1

28.05.2014, 08:29

Krystyan Trendy 1

28.05.2014, 15:23

tare buna

Rocsi 1

28.05.2014, 20:56

Imi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L