Dulceata de capsuni reteta

de Aurelia 07_07 in Dulceata / Gem, 9 Iun 2014 | 3763 vizualizari

 

 Dulceata de capsuni reteta

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar gelifiant
  • 1/2 lingura zeama de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Avem nevoie de 10 borcane a 440 grame.

Borcanele ,le spalam si le sterilizam la cuptor,la o temperatura de 100 de grade,aproximativ 10-15 minute.

Capsunile culese proaspat din gradina,le spalam si curatam de partea verde.

Intr-o oala de 6 litri punem capsunile si le zdrobim cu blenderul.

Adaugam zaharul gelfix,zaharul vanilat si zeama de lamaie.

Nu le punem imediat la fiert ,pentru ca trebue sa stea 3 ore .

In acest timp amestecam de cateva ori ,cu o lingura de lemn.

Dupa trei ore, punem oala pe aragaz la fiert, la foc mediu si amestecam din cand in cand ,sa nu se prinda.

Dupa ce dau primele clocote,mai reducem temperatura de fierbere si lasam sa fiarba timp de 4 minute, dupa care dam oala de-o parte.

Daca se formeaza spuma , o indepartam cu o sita.

Cand suntem gata , punem dulceata in borcane si inchidem imediat cu capac.

Borcanele le putem pune imediat ce am terminat , in camara .

 

TIPS-URI

1

Este necesar, sa fie respectat modul de preparare ,scris pe ambalaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Micutza Luana 1

10.06.2014, 12:23

cea mai buna

Aurelia 07_07 1

10.06.2014, 14:30

Dia Delia Cleme Cris Dante Mihaela Luana va multumesc foarte mult

mihaelar63 1

10.06.2014, 15:27

harnica !!! Am si eu zahar gelifiant pe stoc . Cred ca ma pun la treaba !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta a la Dr Oetker