Dulceata de capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 514 vizualizari

 

Cui nu-i place dulceata de capsuni? Eu cred ca tuturor iubitorilor de dulceata le place.
Au iesit aproape doua borcane de 400 g, dar nu le-am facut pentru iarna, ci ca sa le savurez acum.

 

INGREDIENTE

  • 800 g capsuni;
  • 300 g zahar.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se pun intr-un tuci, iar peste ele se adauga zaharul. Se pun la fiert la foc mic pana cand se leaga.

Dulceata se toarna fierbinte in borcanele spalate si uscate si li se pun capacele, strangandu-le bine.

 

 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca dulceata sa tina mai mult timp, se fierb borcanele (cand dulceata este fierbinte) la cuptor intr-o tava cu apa, sau la foc, intr-un vas cu apa. Atentie, apa trebuie sa fie tot fierbinte pentru a nu se sparge borcanele.

2

Se fierb timp de 30-40 de minute.

3

Se lasa la racit in apa respectiva sau se invelesc in paturi, lasandu-se 1-2 zile la racit.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de capsuni-0
Dulceata de capsuni-1
Dulceata de capsuni-2
Dulceata de capsuni-3
Dulceata de capsuni-4
Dulceata de capsuni-5

COMENTARII (16)

Moni_alex

Moni_alex 1

21.06.2015, 22:14

foarte buna!

Gicuta69

Gicuta69 1

22.06.2015, 08:30

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

22.06.2015, 09:22

Multumesc, fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!