Dulceata de capsuni

de Ina in Dulceata / Gem, 24 Iun 2015 | 13626 vizualizari

 

Cum anul acesta am avut productie record de capsuni in gradina proprie, nu puteam sa nu ma bucur de aroma si culoarea lor si in banala...dulceata.
Initial am vrut sa pun la treaba multicooker-ul, dar dupa ce-am vazut pataniile unora dintre voi mi-a trecut :)))))

 

INGREDIENTE

  • 3,8 kg. capsuni curatate de codite si spalate sub jet de apa rece.
  • 2 kg zahar
  • 2 lingurite cu sare de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Capsunile spalate si curatate de codite se pun la scurs intr-o sita, dupa care se transfera intr-o cratita incapatoare  si se acopera cu zaharul. Lasam vasul 1-2 ore ( sau mai mult ) pentru ca fructele sa-si lase sirop. 

Cand zaharul s-a topit usor iar in vas s-a format si sirop, presaram si cele doua lingurite cu sare de lamaie si punem vasul la foc mediu, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi dulceata de peretii vasului. 

In timpul fierberii dulceata va forma deasupra spuma pe care o putem inlatura cu spumiera pentru ca dulceata sa nu se reverse din vas. ( intrucat eu folosesc o oala de capacitate mai mare, spuma nu ma prea deranjeaza si nu o inlatur :D ).

Fierbem dulceata cel putin o ora, pana ce siropul se leaga precum mierea proaspat trasa si devine lucios  ( cand se lipeste de degete este gata ) .

Oprim focul si turnam dulceata fierbinte in borcane bine spalate si uscate, pe care le sterilizam in cuptor ( eu le sterilizez in cuptorul cu microunde pana devin perfect uscate ).  Borcanele fierbinti le capsam imediat cu capace noi  pe care le tinem 1-2 minute in apa clocotita, pentru a adera mai bine . 

Intoarcem borcanele capsate cu capacele in jos, le lasam asa pana ce se racesc, le etichetam si le  transferam in camara sau beci. 

 

TIPS-URI

1

Sarea de lamaie se poate adauga si la finalul fierberii, dar eu prefer sa o adaug de la inceput pentru ca dulceata sa-si pastreze culoarea "vie" si sa nu se maroneasca :d

2

Din cantitatile mentionate am obtinut 9 borcane de 400 g.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de capsuni-0
Dulceata de capsuni-1
Dulceata de capsuni-2
Dulceata de capsuni-3
Dulceata de capsuni-4
Dulceata de capsuni-5
Dulceata de capsuni-6
Dulceata de capsuni-7
Dulceata de capsuni-8
Dulceata de capsuni-9
Dulceata de capsuni-10
Dulceata de capsuni-11
Dulceata de capsuni-12
Dulceata de capsuni-13

COMENTARII (29)

Rocsi 1

25.06.2015, 10:45

Foarte, foarte buna!

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:19

mirela0911 1

28.06.2015, 09:26

Ce culoare frumoasa are!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20