Dulceata de capsuni reteta aromata cu lavanda

de Corinuta in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 3431 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta Foarte dulce si aromata, puteti incerca si cu pastai de vanilie sau cu batoane de scortisoara, dupa preferinte.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2 kg capsuni bio
  • 3 lamai bio
  • 1 kg de zahar
  • 1 si 1/2 lingurita flori de lavanda uscata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta aromata cu lavanda:

Dulceata de capsuni reteta

Se spala si se curata capsunile de codite, apoi se amesteca cu zeama de la lamai si se pun la fiert la foc mic pentru aprox. o ora.

Se amesteca lavanda cu 100 g de zahar intr-un blender.

Se adauga zaharul ramas peste capsuni si se mai fierbe vreo 10 minute amestecand mereu ca sa nu se prinda de cratita. Se verifica dulceata daca e gata, scoatem o lingurita de dulceata pe o farfurie si o lasam sa se raceasca, iar daca nu are consistenta dorita o mai lasam sa fiarba 10 minute si verificam din nou. 

Cu 5 minute inainte sa oprim focul, adaugam si lavanda amestecata cu zahar. Turnam dulceata fierbinte in borcane sterilizate, insurubam capacul si le sigilam intorcandu-le cu fundul in sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta aromata cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de soc