Dulceata de capsuni aromata cu vanilie

de Bucataras in Dulceata / Gem, 7 Iun 2016 | 1033 vizualizari

 

Dulceata de capsuni aromata cu pastaie de vanilie este perfecta alaturi de un croissant, clatite sau cu o felie de paine si unt! Te asigur ca oricate borcane vei face, se vor termina foarte, foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 50 ml fresh de lamaie
  • 800 gr zahar
  • 1 pastaie vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni aromata cu vanilie:

Mai intai trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. Eu le-am pregatit deja!

Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar, alternand pana termini toate capsunile si zaharul. Pune oala pe foc mic si cand incepe sa fiarba aduna spuma care se formeaza la suprafata. Daca o lasi, risti ca dulceata sa se zahariseasca ! 

Cresteaza pastaia de vanilie ca sa ii eliberezi aroma si pune-o cu tot cu seminte in oala. Adauga apoi si freshul de lamaie, astfel, fructele vor ramane intregi. Lasa sa fiarba o ora si jumatate- 2 ore, pana incepe sa se inchege. Verifica daca dulceata este gata punand o picatura pe o farfurie: daca ramane ferma, inseamna ca a ajuns la consistenta potrivita. La final, scoate pastaia de vanilie si pune dulceata fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil.

Vezi toti pasii de preparare in reteta video https://youtu.be/w0pLs_0hgVE

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de capsuni aromata cu vanilie 446063

COMENTARII (21)

diaconta 1

08.06.2016, 18:32

Vezi Bucataras,ia aminte la Tina cum se face dulceata,nu veni aici cu bazaconii ))))))))))
Tare bine ar fi ca Tina sa scrie retetele astea mai degraba pe pagina dansei si nu in comentarii la toate retetele.
Poate unora le-ar fi de folos,ori daca nu, ar veni si ei cu critici.

AdinaG 1

14.06.2016, 12:38

ancutsa 1

17.07.2016, 16:26

Immm! Sa-mi aduc si eu o farfurioara si o lingurita! Dulceata de capsuni e preferata mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18