Dulceata de capsuni (putin zahar)

de Catalinaflorea in Conserve, 15 Apr 2015 | 863 vizualizari

 

Ador capsunile(pana mananc prea multe si nu le mai suport :)). Fac dulceata in fiecare an, in 2 reprize: prima e dulceata mai tare iar a doua nu o fierb mult pentru ca imi place siropul si e super buna iarna cand fac negresa sau o folosesc pentru siropuri,creme,lapte cu gris. Nu sunt o fana a zaharului asa ca la 5 kg de capsuni pun doar 1,5 kg zahar si o lamaie. Am vazut retete unde la un kg de fruct se pune un kg de zahar,dar cred ca as face diabet si mii de carii :)), fiecare cu placerile lui.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni (putin zahar):

Capsunile se curata de funze si se spala bine in mai multe ape.

Daca sunt de marimi diferite, pe cele foarte mari le taiem in 2. Le asezam intr-o oala mare si adanca si le punem deasupra zaharul si zeama de lamaie.

Punem pe focul mare pentru 25 minute si 'invartim, rotim' oala astfel incat zeama sa ajunga la zahar si sa il topeasca; dupa cele 25 de minute dam focul la mic, punem un capac deasupra si lasam la fiert. Amestecam din cand in cand, tot rotind oala (nu bagam lingura).

Aici fiecare o va fierbe in functie de preferinta, mai mult sau mai putin.

Dupa ce a fiert, o punem clocotita in borcane pe care le inchidem bine, le asezam cu capacul in jos si le acoperim cu o patura pana a doua zi, cand se vor depozita la loc ferit de soare si racoros.

 

TIPS-URI

1

Mie imi place foarte mult arpacasul fiert si amestecat cu biscuiti, miez de nuca, ciocolata si mult sos de capsuni deasupra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de capsuni (putin zahar) 375949
retete culinare - Dulceata de capsuni (putin zahar) 375950

COMENTARII (12)

Rocsi 1

15.04.2015, 20:36

Ce aromata!

mirela0911 1

15.04.2015, 21:09

Ce buna e!

Adele 1

15.04.2015, 21:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: