Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Face parte din dulceturile cel mai usor de facut.
Alegi ciresele, le speli si le scoti samburii cu o agrafa de par sau cu un aparat de scos samburii.
Ciresele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita si se lasa pana a doua zi, ca sa-si lase putin sirop.
Se pun la fiert la foc potrivit sau se poate baga cratita la cuptor. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.
Dulceata este gata atunci cand scoti putin pe farfurie si ramane inchegata, ca o bobita. Adica nu mai e siropul apos ....
Acum se adauga zeama de la lamiie, se amesteca inca 2-3 minute pe foc. Apoi se opreste focul.
Se pune in borcane calduta.
Se poate face si o cantitate mai mica dintr-o farfufie adanca plina cu varf de cirese si 1,250 kg. zahar (iese cam 1 kg de dulceata)
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult