Dulceata de cirese

de lilik in Dulceata / Gem, 28 Iun 2011 | 3297 vizualizari

 

stiu ca sunt destule retete de dulceata,dar fiecare din noi o face in alt fel asa ca va dau si varianta mea..

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese(curatate de samburi si codite)
  • 1,200 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Spalam ciresele,le lasam sa se usuce sau le stergem,le luam coditele si le scoatem samburii(asta e cea mai lunga operatiune:))).

Luam o oala cu fundul gros si punem 1 strat de cirese,unul de zahar si tot asa pana terminam ingredientele,punem capacul si lasam la rece o noapte.

A doua zi scoatem din frigider,luam capacul si punem pe foc.Cand incepe sa fiarba punem sucul de la cele 2 lamai si spumam de cate ori este nevoie.

Lasam sa fiarba,amestecand mereu ca nu cumva sa se lipeasca,pana incepe sa se ingroase si siropul incepe a se lega,,apoi scoatem pe o farfurioara si lasam la racit,daca nu curge este gata.

Calculati ca dupa ce se raceste se ingroasa destul.

Dam deoparte si punem in borcanele sterilizate(le spalam si le dam la cuptor la 100-125° timp de 10-15 minute).

Punem sub borcan lama unui cutit pt a nu se crapa,apoi umplem cu dulceata,punem capacele si intoarcem borcanele cu capacul in jos pana se racesc,apoi le stergem,le etichetam si le punem in camara.

TIPS-URI

1

este indicat sa puneti o plita pt copt vinete sub oala intimp ce fierbeti dulceata,dar din pacate eu nu am avut.

2

tin sa precizez ca sucul de lamaie il puteti pune si la sfarsit,10-15 minute inainte de a stinge focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese amare