Dulceata de cirese amare

de Dana Cristea - pusikmea in Dulceata / Gem, 22 Iun 2011 | 3843 vizualizari

 

O dulceata care-ti incanta toate simturile, aromata si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de cirese ( cantarite fara sambure)
  • 2 kg de zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Spalam in cateva ape ciresele, le rupem coditele si scoatem samburii, dupa care cantarim. Punem zaharul peste ele, alternad, un strat de cirese, unul de zahar si le lasam peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros.

A 2 a zi punem oala pe foc, luam spuma care formeaza cu o spumiera, dupa care adaugam lamaia taiata felii si lasam sa fiarba pana cand ajunge la consistenta dorita. Pentru a sti daca este gata facem testul cu picatura pe o farfurie, daca se incheaga este gata, daca nu o mai lasam si repetam testul. Cand este gata punem in borcane ( cu tot cu feliile de lamaie ), punem capacele si intoarcem borcanele cu fundul in sus :d dupa care le intoarcem si le acoperim cu o patura si le lasam sa se raceasca pana a 2 a zi. Depozitam in camara.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese