Dulceata de cirese amare

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 4440 vizualizari

 

Dupa cum v-am mai spus, imi plac foarte mult gemurile si dulceturile. Vroiam sa fac dulceata de cirese amare, dar nu prea am avut timp sa caut prin piata. Am avut noroc cu o vecina a parintilor mei, care nu stia ce sa mai faca cu atatea cirese. Asa ca ne-am dus si le-am cules noi. Nu eu le-am cules... eu doar am facut dulceata :).

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cirese amare fara samburi
  • 3 kg zahar
  • sucul de la 2 lamai
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Dupa ce am spalat ciresele, le-am indepartat coditele apoi le-am scos samburii. Operatiunea se scoatere a samburilor am dus-o la bun sfarsit cu ajutorul lui Silviu si a aparatului se scos samburii (doua "lucruri" utile la casa omului :D).

Intr-o oala incapatoare punem cate un rand de cirese si unul de zahar. Lasam sa stea pana isi lasa zeama. Nu a trebuit sa le las prea mult pentru ca au fost foarte zemoase.

Punem oala pe foc (eu am folosit o plita pe care am pus-o sub oala) si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Adunam cu o lingura spuma formata. Amestecam din cand in cand pentru ca dulceata sa nu se lipeasca de oala.

Cand incepe sa se lege incercam consistenta pe o farfurie. Cand dulceata ajunge la consistenta dorita adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea cateva clocote iar apoi oprim focul.

Punem dulceata calda in borcane spalate si sterilizate si le punem capacul. Intoarcem borcanele pe capac si le acoperim pana a doua zi.

Dupa ce s-au racit le putem depozita pentru iarna.

Din cantitatile acestea mi-au iesit 9 borcane de dulceata.

Este una din cele mai bune dulceturi si va garantez ca merge perfect cu o paine proaspata de casa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

La Ancuta 1

22.07.2011, 14:21

"nu ma supar daca mi-o trimiti pe toata hi hi hi"... cred ca se supara piticul meu daca nu mai are

mamaieelena 1

24.07.2011, 19:59

RuxyRux 1

26.07.2011, 12:14

Arata minunat Ancutule...din pacate n-am reusit sa gasesc anul asta cirese amare...o savurez din ochi pe a ta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gogonele