Dulceata de cirese amare

de adasev12 in Dulceata / Gem, 4 Iun 2013 | 3797 vizualizari

 

Am cules si ciresele amare.Gata,s-au terminat. pacat, ca tare bune au fost.Am facut doar dulceata din ele,din pacate n-au fost prea multe.

 

INGREDIENTE

  • 7 cani de cirese alese de samburi
  • 1 kg zahar
  • 2 lg-ite sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Ciresele se spala si se aleg de samburi , cu grija sa nu risipim sucul,o bunatate.

Se pun apoi intr-un castron si se pune zaharul peste ele.

Se lasa asa cateva ore sau pana dimineata.

Se pune apoi vasul la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.

La sfarsit punem sarea de lamaie si mai dam cateva clocote.

Luam de pe foc si lasam sa  se racoreasca, apoi turnam in borcane uscate.

Lasam sa se raceasca si punem capacele.

Rasturnam cu gura in jos si lasam borcanele invelite pana ce se racesc complet apoi dam la rece.

Este o bunatate dulceata asta

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de cirese amare 233573
retete culinare - Dulceata de cirese amare 233574
retete culinare - Dulceata de cirese amare 233575
retete culinare - Dulceata de cirese amare 233576
retete culinare - Dulceata de cirese amare 233577

COMENTARII (17)

adasev12 1

04.06.2013, 21:40

mihaelar...vin eu la Cluj...dar se termina ciresele pana luna viitoare...de fapts-au terminat deja, cel putin aici in zona...au mai ramascateva pecrengile din varf...ma tot uit la ele ce mari si negre sunt, si nu ajung la ele....

jolygina 1

05.06.2013, 08:57

vreau si eu

Doralinda 1

09.06.2013, 16:44

Dulceata mea preferata!!!! nu imi trimiti si mie vreo cateva borcane??! stiu ca in general in partea moldovei sau mai bine zis, la munte se gasesc aceste cirese! Bunica era din zona vrancei si imi facea mereu, iar eu de cate ori vin in tara, caut si cumpar borcane intregi de la tarani! As putea manca in fiecare zi cate un borcan!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55