Dulceata de cirese negre

de cec in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 3736 vizualizari

 

Dulceata de cirese negre amare e una din cele mai apreciate de mine si fiindca am avut ocazia sa gasesc nu am rezistat tentatiei si am luat 2,5 kg

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese amare cantarite fara samburi,
  • 2 kg zahar,
  • o lamaie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese negre:

Se spala ciresele, se scot samburii. Se aseaza intr-un vas cu zaharul si se lasa peste noapte (in cazul meu ca m-a apucat noapte scotand la samburi)

A doua zi se aseaza vasul pe foc mic,adaugandu-se lamaia taiata bucati (dupa ce a fost spalata bine). Se amesteca din cand in cand. Se scoate spuma atunci cand se formeaza. Se incearca din cand in cand daca s-a legat dulceata, picurand din zeama pe o farfurie rece si daca picatura ramane bombata inseamna ca dulceata este gata. 

Intre timp, pregatiti borcanelele astfel: spalati-le bine si lasati-le in cuptorul incins, dar stins, pentru ~ 2 ore, dupa care le scoateti, iar cand este gata dulceata le umpleti, le puneti capacul si le rasturnati cu capacul in jos.

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de cirese negre-0
Dulceata de cirese negre-1
Dulceata de cirese negre-2
Dulceata de cirese negre-3
Dulceata de cirese negre-4
Dulceata de cirese negre-5
Dulceata de cirese negre-6
Dulceata de cirese negre-7
Dulceata de cirese negre-8
Dulceata de cirese negre-9
Dulceata de cirese negre-10

COMENTARII (9)

cec

cec 1

04.08.2011, 17:57

multumesc

Bya Ralu

Bya Ralu 1

23.04.2012, 21:46

hmmm ce bine arata!trebuie incercata reteta

andreea_angelo

andreea_angelo 1

15.06.2012, 13:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!