Dulceata de cirese negre!

de Panacris in Conserve, 27 Mai 2012 | 9267 vizualizari

 

Desi ploua de vreo 2 saptamani, ciresele a reusit sa se coaca. Ciresele bio, culese cu mainile astea doua ;), au ajuns sa fie "fierte" in suc propriu :D, apoi inchise ermetic in borcane, ca apoi sa fie savurate in zilele geroase de iarna.
Din nou am "inspectat" sau "tras cu ochiul" la retele de pe site, am ales de la cei mai buni si am purces la treaba;)

 

INGREDIENTE

  • cirese negre dezostate (adica fara samburi!:D) 1500 g.,
  • zahar tos 1500 g.,
  • zeama de la o lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese negre!:

Ciresele au fost dezosate de catre " zmeii" mei. Le/am pus intr/un vas mare, am acoperit cu zahar si le/am lasat la somn, peste noapte la rece. A doua zi dis de dimineata, le/am pus la fiert, cca. 60 minute. Dupa primul clocot, am adaugat zeama de lamaie si am spumat de cate ori a fost nevoie. Dupa testul de inchegare, adica atunci cand picuri pe o farfurie zeama de dulceata, si nu se prelinge, dulceata e suficient de legata. Borcanele goale si sterilizate, asteptau  cu nerabdare, sa fie umplute cu dulceata delicioasa. Dupa ce le/am etansat, le/am intors cu fundul in sus, le/am invelit in paturi si le/am lasat sa doarma pana a doua zi. Apoi le/am asezat cuminti, pe unul dintre rafturile camarii pana cand le va veni randul spre folosinta. Spor la treaba!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese negre!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

BuburuzaBubu 1

30.05.2012, 09:24

mmmmm ce buuun

Bya Ralu 1

14.07.2012, 13:42

imi place dulceata asta

abstract01 1

24.12.2019, 00:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastai la borcan pentru iarna