Dulceata de dovleac

de brunetica in Dulceata / Gem, 31 Oct 2011 | 5851 vizualizari

 

Aroma inconfundabila de dovleag iti trezeste toate simturile , iar gustul rafinat te poarta in visare. Este toamna si o dulceata de dovleag este bine venita.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg dovleac
  • 1 kg. zahar
  • 2 lamaai
  • scortisoara 
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

De cu seara se spala dovleacul, se taie in doua si se curata de seminte, se curata de coarja si se spala. Taiem dovleacul in patratele si il asezam oala. Radem cele 2 lamaii de coaja si o adaugam peste dovleac si stoarcem zeama de la lamaii. Adaugam si zaharul si lasam peste noapte pentru a forma sirop. Acoperim oala .A doua zi punem dovleacul cu siropul la fiert si adaugam si scortisoara. Il fierbem pina se leaga dulceata, iar siropul a devenit gros.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de dovleac 131765
retete culinare - Dulceata de dovleac 131766
retete culinare - Dulceata de dovleac 131768

COMENTARII (14)

MIUTA 1

02.11.2011, 13:24

Nu am facut niciodata dar trebuie incercat
Imi place

brunetica 1

02.11.2011, 15:51

multumesc miuta , sincer pe niste clatite merge de minune

Bunica 1

02.11.2011, 17:34

E delicioasa ! Am facut si eu.....cand nu fotografiam tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55