Dulceata de dovleac

de brunetica in Dulceata / Gem, 31 Oct 2011 | 10820 vizualizari

 

Aroma inconfundabila de dovleag iti trezeste toate simturile , iar gustul rafinat te poarta in visare. Este toamna si o dulceata de dovleag este bine venita.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg dovleac
  • 1 kg. zahar
  • 2 lamaai
  • scortisoara 
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

De cu seara se spala dovleacul, se taie in doua si se curata de seminte, se curata de coarja si se spala. Taiem dovleacul in patratele si il asezam oala. Radem cele 2 lamaii de coaja si o adaugam peste dovleac si stoarcem zeama de la lamaii. Adaugam si zaharul si lasam peste noapte pentru a forma sirop. Acoperim oala .A doua zi punem dovleacul cu siropul la fiert si adaugam si scortisoara. Il fierbem pina se leaga dulceata, iar siropul a devenit gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MIUTA 1

02.11.2011, 13:24

Nu am facut niciodata dar trebuie incercat
Imi place

brunetica 1

02.11.2011, 15:51

multumesc miuta , sincer pe niste clatite merge de minune

Bunica 1

02.11.2011, 17:34

E delicioasa ! Am facut si eu.....cand nu fotografiam tot

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din petale de trandafir